*Nettavisen* Nyheter.

Er sommeren over?

Foto: Lien, Kyrre (NTB scanpix)

Et lavtrykk truer med å sette en endelig strek for sommeren.

06.09.12 19:18

Værsyke nordmenn har fått noen kjærkomne soldager de siste ukene. Nå nærmer det seg imidlertid ubønnhørlig slutten på det lille som har vært av sommer.

Sjekk ditt vær på Nettavisens værsider

Sommeren på hell
På Østlandet våknet folk opp til betraktelig kaldere vær torsdag.

- Jeg merker at jeg er litt for tynnkledt i dag, sier Kari-Brita Brovold til Nettavisen.

Sammen med venninnene Margrete Olaussen og Inger Jørgensen har hun tatt turen fra Drammen til Botanisk hage i Oslo for å nyte siste rest av sommeren.

Og sommeren er definitvt på hell.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tina Stilson

Urolig værtype
Et lavtrykk sør for Grønland sørger for en urolig værtype fremover, og vil gi regn og hustrig vær den kommende uken. Særlig Vestlandet kan forvente mye nedbør. I tillegg vil det kunne bli tidvis mye vind, spesielt i Sør-Norge.

- Det går helt klart mot høst. Den ustabile værtypen vil prege hele landet, sier vakthavende meteorolog i hos Meteorologisk institutt, Pål Evensen, til Nettavisen.

Til tross for de dystre utsiktene, kan Evensen melde om noen lysglimt i deler av landet. Nærmest sommervær ser Trøndelag ut til å komme.

- Opp mot 20 grader i Trondheim
- I Trøndelag vil det bli surt og kaldt i helgen, kanskje ned mot 6-7 grader på lørdag, men mandag og tirsdag vil temperaturene stige, og om sola titter fram er det ikke umulig at gradestokken vil krype opp mot 20 grader, sier Evensen til Nettavisen.

I tillegg ser Østlandet ut til å få fint helgevær, med sol og temperaturer på 16-17 grader.

Advarer mot snøbyger
- Men vær obs på at nattetemperaturene synker, og kan gi en kjølig start på dagen. Innover i landet er det ikke umulig at man vil kunne se et tynt frostlag på bilene om morgenen, sier Evensen.

Han advarer i tillegg om å følge nøye med dersom du har tenkt deg over fjelloverganger i helga. Lørdag kan det nemlig bli snøbyger på fjellet, helt ned i 1000 meters høyde. Særlig over Dovre og på Vestlandet vil det kunne legge seg snø på veiene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.