*Nettavisen* Nyheter.

Erdogan berømmer USA for tilbaketrekking i Syria

 

Tyrkias president Tayyip Erdogan i møte med journalister i Istanbul søndag. Foto: Murat Kula/presidential Press Of (Reuters)

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier han er positiv til at USA velger å trekke ut amerikanske soldater fra Nord-Syria.

14.10.19 11:08

– Dette er en positiv tilnærming, sa Erdogan på en pressekonferanse mandag.

Dagen før varslet USAs forsvarsminister Mark Esper at alle amerikanske soldater i Nord-Syria skal flyttes lenger sør i landet som følge av en ordre fra president Donald Trump.

Livestudio: Tyrkias offensiv i Nord-Syria

Han sa også at ordren omfatter om lag alle de 1.000 soldatene som er utstasjonert i Nord-Syria, der de har vært alliert med den kurdiskdominerte SDF-militsen, som har spilt en nøkkelrolle i kampen mot IS.

Tilbaketrekkingen skjer få dager etter at Tyrkia innledet en større militæroffensiv mot områder i Nord-Syria kontrollert av SDF, der den syriskkurdiske YPG-militsen er største fraksjon. Samtidig er det blitt klart at kurderne har inngått en avtale med det syriske regimet og Russland om at de skal forsvare Nord-Syria mot de tyrkiske regjeringsstyrkene og allierte syriske opprørere som deltar i offensiven i Nord-Syria.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag