*Nettavisen* Nyheter.

Erdogan til angrep på eget rettsvesen

Istanbul (NTB-AFP): Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan går til kraftig angrep på landets rettsvesen etter korrupsjonsavsløringen som har tvunget tre ministre i regjeringen til å gå av.

10.07.14 10:57

Samtidig tiltar demonstrasjonene mot statsministeren, og det kommer på nytt krav om at han må gå av.

Men Erdogan ser ikke ut til å gi etter for press. I et nytt forsøk på å dempe skadevirkningen av skandalen som ble avslørt rett før jul, sa Erdogan at deler av rettsvesenet står i ledtog med kriminelle gjenger.

- Det er en gjeng som er i ferd med å utvikle seg til en kriminell organisasjon. Og det er noen elementer innenfor rettsvesenet som handler i sympati med visse kriminelle grupper i et forsøk på å sverte uskyldige mennesker ved å lekke konfidensiell informasjon, sa Erdogan i en tale lørdag.

Avsløringene og den tyrkiske regjeringens handlemåte i etterkant har også fått EU til å reagere. Tysklands utenriksminister Frank-Walter Steinmeier sier at Erdogan-regjeringens håndtering av saken vil være en «test for enhver politiker som hevder rettsstatens prinsipper».

Fra Brussel het det fredag at unionen forventer at anklager om korrupsjon blir behandlet åpent og upartisk.

Statsminister Erdogan og hans parti AKP har hatt makten i Tyrkia siden 2002. Ifølge observatører og politiske kommentatorer kjemper han nå for å beholde makten foran viktige lokalvalg i mars. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag