RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Erdogan truer med å stenge YouTube og Facebook

Sist oppdatert:
Ankara (NTB-AFP): Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan truer med å stenge Facebook og YouTube etter at en rekke avslørende lekkasjer har bidratt til en eskalerende korrupsjonsskandale.

Erdogan har allerede strammet myndighetenes grep om internett, noe som har utløst omfattende kritikk både hjemme og ute. I et TV-intervju torsdag sa han at det er flere skritt som kan tas, blant annet et forbud mot de to sosiale mediene.

Presset mot ham og regjeringen hans har økt etter lekkasjer i forrige uke av opptak der han og hans sønn angivelig diskuterer hvordan de skal skjule store pengemengder.

Erdogan avfeide dem som en ondsinnet og umoralsk sammenstilling av klipp gjort av rivaler for å skade ham foran lokalvalget 30. mars.

En rekke andre lekkasjer viser hvordan Erdogan blander seg inn i handelsavtaler og rettssaker.

Erdogan og hans regjering er rystet av en korrupsjonsskandale som først brøt ut i desember i fjor og som involverer mange av statsministerens nærmeste politiske allierte og forretningsforbindelser. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere