*Nettavisen* Nyheter.

Erdogan truer Syrias regime med kraftig gjengjeldelse

TRUER: Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan.

TRUER: Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan. Foto: (AP)

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan truer med å angripe syriske regjeringsstyrker «overalt» hvis noen av hans soldater blir påført så mye som en skramme.

12.02.20 11:00

Han langet også ut mot Russland og Iran, som begge gir militær støtte til regimet i Damaskus under regjeringens offensiv mot opprørere i Idlib nordvest i Syria.

Begge land har gjort seg skyldige i løftebrudd, framholder Erdogan.

– Jeg erklærer herved at vi vil ramme regimestyrker overalt fra nå av, tross Sotsji-avtalen, hvis soldatene våre blir påført den minste skade på observasjonspostene eller andre steder, sa Erdogan onsdag.

Les også: Tyrkia hevder å ha truffet over 100 mål i Syria

Trusselen ble fremsatt under et møte med parlamentarikere fra Erdogans eget parti.

Den kommer etter at 14 tyrkiske soldater de siste dagene er drept og 45 såret av granater avfyrt av syriske regjeringsstyrker i Idlib, som er kjent som Syrias siste opprørsbastion.

Sotsji-avtalen ble inngått i 2018 og skulle føre til opprettelsen av en demilitarisert sone rundt Idlib. De siste månedene har imidlertid syriske regjeringsstyrker og allierte militser innledet en større offensiv i provinsen, støttet av russiske flyangrep.

Erdogan anklager nå Russland for å stå bak en «massakre» i Idlib.

Russlands president Vladimir Putin og Erdogan diskuterte situasjonen i en telefonsamtale onsdag. Ifølge Kreml er det nå enighet om at alle tidligere inngåtte avtaler skal gjennomføres.

– Det ble notert at det er viktig at de eksisterende russisk-tyrkiske avtalene blir fullstendig implementert, heter det i uttalelsen fra Kreml.

(©NTB)

Les også: Hundretusener på flukt i Syria – vet ikke hvor de skal dra

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag