RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
BEDRIVER DE KORRUPSJON?: Helene Sandvig og Dag-Erik Pedersen får krass kritikk.
BEDRIVER DE KORRUPSJON?: Helene Sandvig og Dag-Erik Pedersen får krass kritikk. (nrk)

Erfaren duo leder TV-aksjonen

NRK-duoen Helene Sandvig og Dag Erik Pedersen er programledere for TV-aksjonen 2005

TV-aksjonen 2005 har fått navnet «Drømmefanger», og sendingen går på luften 23. oktober.

- Det er med en blanding av ydmykhet og glede vi tar fatt på dette viktige oppdraget, sier Pedersen og Sandvig.

Det er FOKUS (Forum for kvinner og utviklingsspørsmål) som er tildelt den 32 TV-aksjonen. FOKUS er en bred sammenslutning av over 60 kvinneorganisasjoner i Norge, og de forenes i arbeidet for en verden uten vold mot kvinner.

Det er et ambisiøst mål, for undersøkelser viser at hver tredje kvinne blir utsatt for mishandling, seksuelle overgrep eller andre former for vold i løpet av sin levetid. Vold mot kvinner er så omfattende at Verdensbanken har uttalt at dette utgjør et globalt helseproblem på nivå med kreft og aids, opplyser NRK.

- Dette er et tema som krever respekt. Det er mye å sette seg inn i, og det er ikke usannsynlig at vi skal ut på noen studieturer for å lære enda mer og lage reportasjer som skal vises i forkant. Samtidig er det viktig å presentere dette på en måte som inspirerer folk til å bidra. Dette er en folkedugnad med lange tradisjoner, og jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven, sier Dag Erik Pedersen.

Det er to erfarne NRK-profiler som leder årets TV-aksjon. Helene Sandvig var programleder for TV-aksjonen i 2001, og har vært programleder for NRKs helsemagasiner «Helserefleks» og «Puls».

Dag Erik Pedersen er mest kjent som programleder i NRK TV-Sporten, men han har også laget flere dokumentarer og portretter, samt reiseserien « Mitt Mekka».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere