Erfaren politimann skal rydde i egen etat

Oslo (NTB): Politimester Torodd Veiding (57) er mannen som har fått den vanskelig jobben med å rydde i politiet og gjenopprette tilliten.

Mandag startet den tidligere politimesteren i Asker og Bærum i jobben som leder for det omfattende endringsprogrammet som skal gjennomføres i politiet. Den erfarne politimannen vil ikke være helt med på at tilliten til politiet er så skral at den må gjenopprettes.

- Jeg hører jo at noen sier gjenopprette, men jeg tenker at vi skal greie å holde den høye tilliten vi bestandig har hatt, og som har fått et skudd for baugen nå, sier Veiding til NTB.

Endringsprogrammet har blitt etablert etter kritikken av politiet som kom fram i Gjørv-rapporten. Veiding skal være en støttespiller for den nye politidirektøren Odd Reidar Humlegård.

- Vi må jo se på hva som gjør at tilliten til politiet har sunket noe. Det har ikke bare med 22. juli å gjøre, men også med alle de små dryppene hvor publikum føler at politiet ikke strekker til. Vi kan ikke love å tette alle gap, men det å komme på offensiven er viktig. Vi skal være lydhøre når publikum reagerer, men vi skal også være realistiske til hva som kan forventes av politiet, sier Veiding.

Endringsprogrammet skal se nærmere på strategi og ledelse, kommunikasjon og samhandling, teknologi, kapasitet, bemanning og ressurser og kompetanse, øving og læring. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.