RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Erfarne etterforskere skal finne svaret på Quick-gåten

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Noen av landets mest erfarne etterforskere er plukket ut av Riksadvokaten for å delta i Norges gransking av Quick-saken.

Den svenske riksadvokaten har allerede nedsatt en granskningskommisjon som skal finne svare på spørsmålet om hvordan en person kan bli uskyldig dømt for åtte drap.

Også i Norge er det nå nedsatt en slik kommisjon, skriver Dagsavisen. Målet for kommisjonen er å finne ut hva man kan lære av Quick-saken for å hindre framtidige rettsskandaler.

I et brev som riksadvokat Tor-Aksel Busch har skrevet til Kripos og politimestrene i Oslo og Drammen, heter det blant annet at «Kjernepunktet i gjennomgangen skal være hvorvidt man fra norsk side var tilstrekkelig kritisk til den informasjon som framkom og hvorledes man i framtidige saker kan etablere systemer og rutiner som på en god måte ivaretar den kritiske funksjonen».

Den norske kommisjonen består av erfarne drapsetterforskere: Arnfinn Sandstad (Kripos), Asbjørn Rachlew (Oslo politidistrikt), Erik Solheim (Søndre Buskerud politidistrikt), og Reinert M. Ottesen (Kripos) som skal lede gruppen.

Tor-Aksel Busch har ikke ønsket å kommentere saken ytterligere overfor Dagsavisen, men jobber nå med å utarbeide det endelige mandatet for gruppen. Det skal være klart etter 31. januar. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere