*Nettavisen* Nyheter.

Erik & Kriss på vei mot toppen

De er kulere enn mammaen din, og morsommere enn onkelen. Se video, bilder og les om de norske super-rapperne her.

25.01.08 10:27

Erik Mortvedt og Kristoffer Chaka Bwanausi Tømmerbakke ble først kjent for «mannen i gaten» da de tolket Jaa9 & OnklP-klassikeren "Bondegrammatikk" via "Bærumsgramatikk". Nå er gutta best kjent som Erik og Kriss, og de er å finne på VG-listen.

Guttas offisielle debut kom i 2007 og het «Gull og grønne skoger». Men det var allerede i 2002 at snøballen begynte å rulle for Erik og Kriss.

Hvordan det startet
Erik og Kriss er begge fra Hosle i Bærum og ble født i 1983. De traff hverandre først på skolen i 1990. Der gikk de sammen i 12 år og rakk å bli gode kompiser. Begge gutta har hele livet vært opptatt av og «puslet» med musikk. Kriss jobbet hjemme på gutterommet, både med beats og låter, mens Erik debuterte med egen låt i 2001 på Eikelirevyen. Det første prosjektet de jobbet på sammen ble lanserte på russebussen deres; «Legenden». Denne bussen ble godt kjent som «Årets Lydbuss» i 2002 og alle gutta holder fortsatt sammen.

I 2006 inngikk duoen en avtale med ArtistPartner som allerede representerte artister som Madcon, Thom Hell og Gatas Parlament. Og samarbeidet ble fruktbart for Erik og Kriss, spillejobbene deres økte betraktelig. Den 8. juni 2006 spilte Erik og Kriss en konsert sammen med blant annet Klovner i Kamp og Paperboys. Uten å antyde sammenheng forøvrig fikk gutta også den sommeren en platekontrakt med MTG Music og kunne dermed slippe «Gull og grønne skoger». Debutplaten fikk lunken kritikk, men oppnådde allikevel gode salgstall.

«Putt Diamanter Opp»
Erik og Kriss hjemmeside har vært en av grunnene til at guttas musikk har blitt spredd så kjapt som den har. I starten av 2006 Hadde EogK blitt lastet ned over 100.000 ganger fra siden. Dette feiret de med en egen versjon av Lil Kim låta «Lighters up», nemlig landeplagen «Putt diamanter opp».

Nå er gutta tilbake med singlen «Dra tilbake» som gikk rett inn på VG-lista. Singelen er fra det nye albumet «Verden vil bedras» som slippes i slutten av januar. I begynnelsen av 2007 hadde antallet nedlastninger nesten rundet en kvart million, noe som er ekstremt imponerende for en ukjent norsk duo.

HTML EMBED

I dag består Erik og Kriss hverdag hovedsakelig av musikk, musikk, musikk. Er de ikke i studio er de på reise i vårt langstrakte land og spiller konserter. Men det er ingen fare for at gutta ikke skal ha noe å falle tilbake på dersom de slutter som artister. Kriss gikk på musikkproduksjonsstudie ved Noroff instituttet i Oslo og Erik fullfører studier ved Westerdals school of communication. Selv håper gutta de vil nå så langt at de kan spille på Champions League-finalen, helst mens Lyn spiller.

HTML EMBED

Dersom du ønsker å følge gutta litt tettere enn det du gjør allerede kan du lese bloggen deres her.

Kilder: Erikogkriss.no, Wikipedia og MySpace.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.