RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Erik Amlie fornøyd med Se og Hør

Sist oppdatert:
Administrerende direktør Erik Amlie i Hjemmet Mortensen er også leder i Norsk Ukepresse. Han er fornøyd med Knut Haaviks provokasjon.

- Hvis Se og Hør blir fritatt for merverdiavgift, må det skape presedens for hele bransjen. Det sier administrerende direktør, Erik Amlie i Hjemmet Mortensen, til NTB.

Amlie er leder i organisasjonen Norsk Ukepresse der også Se og Hør er medlem.

- Det er redaksjonelle kriterier som ligger til grunn for avgiftsvurderingen. Utgivelseshyppigheten kan like gjerne være én gang per uke, mener han.

Se og Hør annonserte denne uken at de legger om til ro utgivelser i uken og krever momsfritak fordi bladet da vil bli definert som en avis. Bladet stopper å kreve inn merverdiavgift.

- At ledelsen i Se og Hør våger å provosere fram en avklaring gjør at vi trolig får en avgjørelse i rettsapparatet i stedet for i Finansdepartementet. Jeg vet ikke hvor mange henvendelser vi har gjort og hvor mange møter vi har holdt med politikerne uten at det har gitt resultater. Derfor er jeg godt fornøyd med den vending saken nå har tatt, sier Amlie til NTB.

- Det er en viktig sak å få testet dette prinsippet. Nå er ikke Se og Hørs fremstøt laget for momssakens skyld, men den er veldig interessant uansett, sier Øystein Pytte som i mange år har drevet foreningen Norsk Ukepresse.

Han kan ikke huske at det i Norge tidligere har vært foretatt konkrete produkt-tester av momsforskjellen mellom avis og ukeblader.

- Det som er interessant er at redaksjonelle endringer i Se og Hør kan føre til endringer i momssystemet. Vårt mål i denne debatten er å få likebehandling mellom avis og ukeblader, ikke hvor stor eller liten en slik moms eventuelt skal være. Jeg regner med at Se og Hørs prinsippsak vil gå gjennom mange instanser, spår Pytte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere