RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Erik Hagen klar for Vålerenga

Sist oppdatert:
ULLEVAAL STADION (vif-fotball.no): Vålerenga hadde i dag gleden av å presentere Erik Hagen(33) før kampen mot Tromsø. Hagen returnerer til Vålerenga etter et opphold i Zenit St. Petersburg og Wigan. Han er spilleklar for Vålerenga 1.august og har en kontrakt som går ut 2010-sesongen.

Hagen forlot Vålerenga etter 2004-sesongen, hvor han blant annet fikk Kniksen-prisen som årets forsvarsspiller og den prestisjetunge Årets Kniksen. Han spilte seg også i løpet av samme sesong inn på A-landslaget, i en alder av 29 år.

- Vi har hele tiden sagt at vi ønsket Erik Hagen tilbake til Vålerenga så snart han ville spille i Norge igjen. Nå åpnet det seg en fin mulighet og vi har stått på en god periode for å få han klar igjen. Alle formaliteter er i orden og vi er meget godt fornøyde med denne signeringen, sier sportsdirektør Jan-Erik Aalbu til vif-fotball.no.

Etter at Dan Thomassen forlot Vålerenga, har Vålerenga vært litt tynt besatt på midtstopperplassen.

- Vi har fått en sterk midtstopper som har vært fast på landslaget siden han forlot Vålerenga. Han er sikkert høyaktuell for landslaget videre og er en spiller som er veldig populær både i spillergruppa og blant fansen i Vålerenga.

- Det er også med stor glede vi kan presentere en spiller uten at det har vært for mye lekkasjer. Nå begynner vi å få en bra stall og vi har fått erstattet Dan Thomassen som forlot oss litt overraskende i starten av juli. Og, ingenting er mer hyggelig enn at det er nettopp Erik Hagen som er tilbake i Vålerenga.

- Vi er veldig godt fornøyde med to signeringer denne uka, med Luton Shelton fra Sheffield United og i dag Erik Hagen. Det viser at klubben har ambisjoner og ønsker å være med i toppen av norsk fotball, sier sportsdirektøren.

En ledertype
Spillende manager Martin Andresen synes også det er veldig hyggelig at Hagen nå returnerer til Vålerenga, og tror klubben har fått en bedre spiller enn han som reiste for noen år siden.

- Vi er veldig glade for at Erik kommer tilbake til Vålerenga og at han vil avslutte karrieren her hos oss. Erik er en ledertype på banen og en spiller jeg kjenner godt fra landslaget. Han er også en spiller Vålerenga som klubb kjenner godt fra før, sier Andresen til vif-fotball.no.

- Nå har vi hentet en kompromissløs og duellsterk midtstopper, som kan spille både med to og tre stoppere bak. Han har også blitt bra med ballen, og det er nok spesielt der han har utviklet seg til det bedre i Russland.

Hagen ble i januar utleid fra Zenit St. Petersburg til Premier League-klubben Wigan, men fikk kun spille en seriekamp for den engelske klubben.

- Jeg vet ikke helt hvordan kampformen hans er nå, men han har trent godt på egenhånd. Det kan godt hende han trenger noen uker med trening før han er i den formen vi ønsker, avslutter Andresen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere