Gå til sidens hovedinnhold

Erik Kjeldstadli er årets leder

Bydelsdirektør Erik Kjeldstadli i Bydel Alna er kåret til årets leder av HR-Norge. Etter åtte år forlater han en velfungerende bydel til fordel for nye utfordringer.

FURUSET: Siden bydelsfusjoneringen i 2004 har Bydelsdirektør Erik Kjelstadli styrt Bydel Alna til å være den bydelen i Oslo med best økonomisk resultat av samtlige 15 av Oslos bydeler. 16. november ble han tildelt prisen «Kunsten å lede», årets leder 2011, av HR Norge.Prisen, som har til formål å fremheve sammenhengen mellom godt lederskap og gode resultater, markerer et høydepunkt i Kjeldstadlis politiske karriere, og setter et verdig punktum for åtte år som bydelsdirektør.

I riktig retning

– Denne prisen vil jeg dele med de ansatte i bydelen. Man lager ikke en bydel alene, sier han ydmykt.

Åtte år som bydelsdirektør har gått fort for Kjeldstadli. Han mener mye av suksessen ligger i at de i Bydel Alna tidlig bestemte seg for en retning og måte å styre på, noe de har vært tydelig på hele veien. Økonomien er også i balanse.

– Vi har over flere år lagt opp til å bruke mindre penger, fordi vi har mindre penger. Det har vi tatt år for år, og har gått ned 70–80 millioner på 2–3 år, og ytterligere 45 millioner for budsjett 2012, sier han.

Regissøren

Juryen begrunner valget av Kjeldstadli som årets leder med at han er «visjonær, strategisk, målrettet og ambisiøs». Samtidig er han ifølge juryen «en omsorgsperson» og «...er til stede og skaper trygghet.»

– Jeg liker godt begrepet regi; at du ikke skal gjøre alt selv, men legge til rette slik at vi kommer dit vi skal. Jeg tror at folk blir best når de kjenner at de får brukt sin kompetanse og den personen de er. Når de legger engasjement i det de gjør så blir resultatet mye bedre, sier han selv.

Jobber bra sammen

Kjeldstadli sier han er fornøyd med utviklingen på bydelens tjenester, noe han anser som det viktigste.

– Jeg synes også vi har begynt å jobbe bra sammen på tvers av tjenester; at man ikke bare holder på med hver sin ting, men jobber tverrfaglig. Vi har også klart å finne løsninger uten for mye støy og konflikt, sier han.

– Hvis man gjør feil er det viktig å ta det opp og be om unnskyldning. Det tror jeg er viktig å si. Og det tar folk veldig greit som regel, avslutter Kjeldstadli.