*Nettavisen* Nyheter.

Erik Solheim synes ikke andre skal ta æren for klimameldingen

Oslo (NTB): Tidligere miljø- og utviklingsminister Erik Solheim synes ikke andre skal stjele æren for klimameldingen. Han betegner avgått statssekretær Heidi Sørensen som klimameldingens mor.

28.04.12 13:56

Onsdag la regjeringen, med statsminister Jens Stoltenberg (Ap) og miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (SV) i spissen, fram klimameldingen. SV-ledelsen høstet ros, men i et intervju med NRK Ukeslutt lørdag tar tidligere miljø- og utviklingsminister Erik Solheim (SV) bladet fra munnen.

- Det er en ting jeg er litt irritert over, og det er at ikke den personen som virkelig har æren for alt det positive i klimameldingen, får det. Det er statssekretær Heidi Sørensen som er den sentrale aktør i denne klimameldingen. Hun forhandlet den da jeg var statsråd, hun har forhandlet den etterpå. Hun er klimameldingens mor, og hun burde få æren og andre burde ikke forsøke å stjele den, sier Solheim.

Sørensen skrev selv på sin egen Facebook-side fredag at hun hadde informert SV-ledelsen om at hun ønsket å fratre fra kommende høst av private grunner.

- Jeg har forståelse for at den nye ledelsen på denne bakgrunn valgte en mer langsiktig løsning enn hva jeg kunne tilby, selv om mitt primære ønske var å jobbe for Bård Vegar fram til høsten 2012, skriver Sørensen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.