RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Erik Thorsen går av i Tomra (Ny)

Sist oppdatert:
Tomras sjef gjennom mange år, Erik Thorsen, trekker seg som toppsjef i selskapet. Slik kommenterer styreformannen avgangen
(Ny: Inneholder kommentarer fra Thorsen)

Tomras markante toppsjef, Erik Thorsen velger nå å gå av. Det er ennå ikke bestemt hvem som vil ta over hans rolle som toppsjef i Tomra.

Til iMarkedet.no sier styreformann Jan Chr. Opsahl at Thorsen ønsket avløsning i topplederjobben etter å ha ledet Tomra i lang tid.

- Det er ikke mange som har ledet et børsnotert selskap i over 9 år, sier Opsahl til iMarkedet.no.

Skal ha en skandinav

Opsahl sier til iMarkedet at erfaringen fra Tandberg, hvor han også er styreformann, tilsier at det vil bli ansatt en skandinav som etterfølger til Thorsen. I Tandberg har Opsahl ansatt en amerikaner til å lede selskapet.

- Vi vil ha en skandinavisk leder. Han eller hun skal være basert i Asker, sier Opsahl til iMarkedet.no.

Tomra-styreformannen sier videre til iMarkedet.no at han har to til tre aktuelle kandidater på blokken.

- Nå setter vi i gang prosessen. Vi vil ha en som er 85 prosent av Erik Thorsen og 15 prosent anderledes, sier Opsahl, og ser for seg en kandidat med mer klassisk industriell bakgrunn og mindre gründerbakgrunn.

Sitter til april

Erik Thorsen vil gå av som omra-sjef i april.

- Konsernsjef Erik Thorsen informerte styrets formann i Tomra Systems ASA en tid tilbake at han vurderte å fratre som konsernsjef. Tomra har i dag inngått avtale med Erik Thorsen om at han vil fratre i april 2005, heter det i en melding.

I meldingen kommenterer Tomra-styreformann Jan Chr. Opsahl avgangen slik:

- Etter nesten 19 år i selskapet, hvorav de siste 9 år som konsernsjef, er det på den ene side svært trist og på den annen side forståelig at Erik Thorsen har funnet tiden inne til å ta fatt på nye utfordringer. Selskapets omsetning er i hans ansettelsestid blitt 30 ganger større, og lønnsomhetsgraden har i perioden ligget mellom 7 prosent og 18 prosent. Selskapet vil savne Eriks betydelige kompetanse og enorme arbeidskapasitet. Samtidig er det slik at i enhver endring ligger det nye muligheter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere