RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eriksson egger til bråk på Stortinget

Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson.
Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson går fredag til Stortinget med et lovforslag som trolig vil by på bråk.

Frp og Høyre gikk til valg på å myke opp reglene for midlertidig ansettelser, og i juni kom forslaget om at en skal kunne ansette noen midlertidig uten at det er begrunnet i et midlertidig behov på arbeidsplassen.

Eriksson foreslår nå å beholde den såkalte fireårsregelen, etter det Dagsavisen erfarer. Det vil si at en vikar ikke kan være ansatt mer en fire år i strekk på samme arbeidsplass uten å få fast jobb.

Det kan skape trøbbel for Eriksson i Stortinget. Da Eriksson sendte ut forslaget på høring i sommer, var Venstre raske ute med å si at de kunne gi regjeringen flertall til endringene. Men med noen klare forbehold. Blant dem at fireårsregelen skulle bli snevret inn til en toårsregel. Heller ikke KrF ville støtte en slik oppmyking.

– Vi ønsker ikke å åpne for en generell adgang til midlertidige ansettelser, og er tvert imot opptatt av en innsnevring av dagens regler når det gjelder hvor lenge du skal være midlertidig ansatt før du får din første faste jobb, sa KrFs Kjell Ingolf Ropstad til Dagsavisen da endringene ble sendt ut på høring.

Eriksson skiller ut de mest omdiskuterte endringsforslagene knyttet til arbeidsmiljøloven, i et eget lovforslag, skriver Dagsavisen. Resten av endringene i arbeidsmiljøloven skal komme senere.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere