Eriksson vil ikke betale hjemtur for tiggere

Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (FrP) er dermed uenig med Fylkesmannen i Hordaland, som tidligere har gitt beskjed om at Nav må betale hjemturen for en rumensk familie som har tigget i Bergen, ifølge Bergens Tidende.

Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (FrP) er dermed uenig med Fylkesmannen i Hordaland, som tidligere har gitt beskjed om at Nav må betale hjemturen for en rumensk familie som har tigget i Bergen, ifølge Bergens Tidende. Foto: Børge Sandnes (NA Bilder)

Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) setter foten ned mot å betale hjemturen for utenlandske tiggere i Norge.

Eriksson er dermed uenig med Fylkesmannen i Hordaland, som tidligere har gitt beskjed om at Nav må betale hjemturen for en rumensk familie som har tigget i Bergen, ifølge Bergens Tidende.

Opprinnelig ville Nav kun betale reisen til Oslo, slik at familien kunne ta kontakt med den rumenske ambassaden der og få hjelp.

– For det første skal jeg være klar og tydelig her: Enhver borger som kommer til Norge for å ta seg arbeid, har ansvar for å forsørge og finansiere seg selv. Har man kommet seg til Norge, får man klare å komme seg hjem igjen også, sier Eriksson.

Statsråden sier at han ikke vil instruere Fylkesmannen i saken, men sier at han «sender et klart signal».

– Jeg regner med at jeg ikke har behov for å instruere fylkesmannen. Jeg regner med han leser avisen.

Seksjonsleder for sosial- og barnevernsseksjonen hos Fylkesmannen i Hordaland, Øystein Breirem Jacobsen, tar til etterretning at statsråden er uenig i måten de har forstått lovverket på. De vil ta initiativ til å få lovforståelsen nærmere avklart av direktoratet, ifølge Bergens Tidende.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.