Erkebiskop fordømmer angrep på muslimer

Bangui (NTB-AFP): Kristne militsgruppers angrep på muslimer i Den sentralafrikanske republikk er i strid med kristendommen, fastslår en av landets erkebiskoper.

- Du kan ikke si at du er kristen og samtidig drepe, brenne og ødelegge din bror, sier erkebiskop Dieudonne Nzapalainga til Vatikanets radiostasjon.

Han ber om at dem som oppildner folk til å begå voldshandlinger, må stilles til ansvar for sine handlinger. Både kristne og muslimske sentralafrikanske ledere er enige om dette, ifølge erkebiskopen.

- Imamer, pastorer og jeg selv er helt på linje her. Vi ber om at de som manipulerer de unge, må holdes ansvarlige nasjonalt og internasjonalt, sier Nzapalainga.

Både kristne og muslimske væpnede grupper har begått grove overgrep mot sivile i Den sentralafrikanske republikk det siste året.

Den siste tiden er det de kristne militsgruppene som kalles anti-balaka, som har vært på offensiven. Stadig kommer det meldinger om drap og mishandling av muslimske sivile, og menneskerettsgruppen Amnesty International mener det pågår etnisk rensing i Den sentralafrikanske republikk. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag