RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Erkjenner straffskyld i drapssaken

Foto: Peder Torp Mathisen (Østlands-Posten)
Sist oppdatert:
- 40-åringen er svært preget av situasjonen, sier forsvareren.

Forsvareren til mannen som lørdag innrømte å ha drept sin tidligere kone i Larvik, Søren Øyvind Hellenes, sier 40-åringen nå er svært preget av situasjonen.

- Jeg har hatt møte med min klient i dag, og kan bekrefte at han erkjenner straffskyld, sier Hellenes til ØP Nett.

- Han er nå svært preget av den situasjonen han nå er i, men utover det vil jeg ikke kommentere noe av det som kom fram i samtalene med min han, sier advokaten.

Hellenes sier imidlertid at mannen ikke vil bli avhørt av politiet søndag.

- Jeg har fått vite at han vil bli framstilt for fengsling i Tønsberg mandag, sier Søren Øyvind Hellenes.

På spørsmål om det har kommet fram noe motiv i saken, sier Hellenes at han ikke ønsker å kommentere dette, og han vil heller ikke si noe om hva mannen har sagt om sitt forhold til det tidligere parets fire barn.

Erkjente straffskyld
Politiadvokat Hanne Solheim ved Vestfold politidistrikt bekreftet søndag ettermiddag at det ikke vil bli holdt avhør med mannen søndag, og at han har erkjent straffskyld.

- Vi konsentrerer oss i dag om vitneavhør og rundspørringer, og så vil mannen bli framstilt for fengsling mandag. Han har nå erkjent straffskyld i saken, sier hun til avisa.

Solheim vil ellers fortsatt ikke si noe om motivet i saken, og sier at politiet heller ikke vil si noe om dødsårsak eller om hvor drapet har blitt begått.

Gjennomfører vitneavhør
Politiadvokat Hanne Solheim ved Vestfold politidistrikt bekreftet søndag ettermiddag at det ikke vil bli holdt avhør med mannen søndag.

- Vi konsentrerer oss i dag om vitneavhør og rundspørringer, og så vil mannen bli framstilt for fengsling mandag, sier hun til avisa.

Solheim vil ellers fortsatt ikke si noe om motivet i saken, og sier at politiet heller ikke vil si noe om dødsårsak eller om hvor drapet har blitt begått.

Meldte selv fra om drapet
Det var rundt klokken 12.30 lørdag mannen meldte seg for politiet i Larvik og fortalte at han hadde drept sin ekskone, som også er tidlig i 40-årene. Etter opplysninger mannen kom med overfor politiet ble kvinnen etter kort tid funnet livløs i sjøen utenfor Revet i Larvik.

Kvinnen ble hentet på land, og det ble gjort opplivningsforsøk. Etter en kort stund ble imidlertid kvinnen erklært død. Det ble så umiddelbart satt i gang full drapsetterforskning.

Hadde fire barn
De to hadde ifølge politiet fire felles barn, men det er så langt ikke bekreftet om forhold omkring dette kan være noe av motivet bak drapet.

Mannen ble lørdag ettermiddag tatt med tilbake til Revet i forbindelse med etterforskningen, og politiet gjennomførte et kort første avhør med mannen.

Parets fire mindreårige barn er tatt hånd om av barnevernet. Både den siktede og den drepte kvinnen er norske borgere, men av utenlandsk opprinnelse, opplyser politiet.

Blir sendt til obduksjon
Politiadvokat Hanne Solheim sa søndag morgen til ØP Nett at det nå etterforskes bredt, og at det allerede søndag skal gjennomføres flere vitneavhør og at politiet fortsatt jobber med å sikre bevis.

- Vi er fortsatt i startfasen av etterforskningen, og den vil nå foregå med full styrke. Kvinnen vil bli sendt til obduksjon, og mannen vil trolig bli framstilt for varetektsfengsling mandag eller tirsdag, sier Solheim til avisa.

Skal ha vært deprimert
Så langt ØP kjenner til bodde de to begge i Larvik, og de er begge av utenlandsk opprinnelse.

Ifølge VG Nett skal en bekjent av den drapssiktede 40-åringen ha fortalt at mannen skal ha vært svært deprimert den siste tiden.

- Han har vært deprimert den siste tiden. Noen har anbefalt ham å gå til psykolog, men ingen hadde trodd at noe som dette skulle skje, sier vennen til VG.

- Folk er i sjokk. Vi som kjenner ham er overrasket og preget av hendelsen, sier mannen til avisa.

Les flere saker i ØP Nett her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere