*Nettavisen* Nyheter.

Erklærte seg skyldig i bildrap

Christer Erga (28) er tiltalt for bildrap etter å ha kjørt ned politimannen Børge Ivarsen ved en politisperring i Grimstad i mars 2010. Foto: Ole G. Olsen/Vi Menn

Tiltalte erkjente seg skyldig i uaktsom kjøring med døden til følge da rettssaken startet etter dødsulykken i Grimstad.

13.09.10 15:00

Christer Erga, 28-åringen som er tiltalt for bildrap etter å ha kjørt ned politimannen Børge Ivarsen ved en politisperring i Grimstad i mars i år, erklærte seg skyldig etter tiltalen da rettssaken startet i Aust-Agder tingrett mandag.

Mannen er tiltalt for uaktsom kjøring med døden til følge.

- Jeg husker jeg så en svart skikkelse og et høyrebein som kom opp. Bilen snurret to ganger, og jeg kjørte videre. Jeg visste ikke på det tidspunktet at jeg hadde kjørt på politimannen, forklarte Erga i retten mandag, ifølge fvn.no.

Politiførstebetjent Børge Ivarsen (48) ble påkjørt og drept da han var i ferd med å legge ut en spikermatte på E18 ved Grimstadporten.

Den nå tiltalte 28-åringen forsøkte å unnslippe politiet og kom kjørende i høy fart.

Advokat Thor Bache-Wiig mener politiet brøt egne instrukser rett før ulykken og at 28-åringen ikke så politimannen som kom løpende ut i veibanen, ifølge TV 2 Nyhetene.

Tiltalte har tidligere fortalt at han var ruset på både alkohol, piller og narkotika da han kjørte på Ivarsen.

- Pokker at jeg var ruset den natta. Hadde jeg vært edru, ville jeg stoppet for patruljen, som jeg har gjort tidligere, har Christer Erga uttalt i et intervju med Vi menn.

Han snakket også om hvordan det var å våkne opp og bli fortalt at han hadde kjørt på politimannen.

- Mens jeg lå på sykehuset etter pågripelsen, begynte bruddstykker av dramatikken å dukke opp, og jeg spurte hele tida om det var en politimann eller bil jeg traff ved Grimstadporten. Men de to politimennene som passet på meg, svarte ikke. De var antakelig også uvitende. Men jeg skjønte at noe var alvorlig. Kanskje jeg hadde forårsaket beinbrudd eller noe sånt. Da advokaten min ringte ved 13-tida og fortalte den fulle sannhet, skrek jeg nei, nei, nei – og gikk inn i en sjokktilstand, har Christer fortalt til Vi menn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.