Gå til sidens hovedinnhold

Erklærte delvis straffskyld for mishandling

Stavanger (NTB): En mann (27) og en kvinne (19) innrømmer å ha vært med på å mishandle Jonny André Risvik (28) over tid sommeren 2010, men de erkjenner ikke straffskyld for at han døde.

Ankesaken for de to startet i lagmannsretten i Stavanger mandag.

Den 27 år gamle mannen og 19 år gamle kvinnen er to av fem personer som i fjor sommer ble dømt for legemsbeskadigelse med døden til følge under særdeles skjerpende omstendigheter. Risvik ble funnet død 13. august 2010. De tre andre tiltalte har vedtatt sine dommer fra tingretten, mens de to som anket får sine saker opp for Gulating lagmannsrett i Stavanger de kommende to ukene.

- Det de ikke har erkjent, og som blir hovedtema i denne ankebehandlingen, er hvorvidt de tiltalte kunne innsett muligheten for at Jonny André Risvik skulle dø som følge av den behandling han ble utsatt for, sa aktor Arvid Malde i sin innledning til juryen mandag.

Begge forsvarerne i ankesaken anfører at deres klienter ikke var i stand til å innse at de voldelige handlingene de var med på kunne medføre døden, og at de derfor ikke kan dømmes for legemsbeskadigelse med døden til følge.

27-åringen delte bolig med Risvik og ble i tingretten langt på vei utpekt av sine medtiltalte som den som tok initiativ til mishandlingen som medførte Risviks død. Han ble dømt til ni års ubetinget fengsel. Kvinnen (19) var bekjent av beboerne i Kampensgata og ble dømt til fem års ubetinget fengsel for sin medvirkning. (©NTB)

Reklame

Gigantisk pute: Denne gir optimal sovestilling