Gå til sidens hovedinnhold

Erklærte straffeskyld for grov vold mot politi

32-åringen som er tiltalt for å ha slått ned en politimann og trampet på hodet hans i Hegdehaugsveien 20. mai i fjor, erklærte straffeskyld på alle punkter i Oslo tingrett mandag.

OSLO/HOMANSBYEN: Politimannen som ble hardt skadet, sier han ville slutte i politiet etter hendelsen.

Omtrent klokken 03.00 søndag 20. mai 2012 skal den tiltalte 32-åringen fra Oslo ha slått en sivilkledd politimann hardt i ansiktet med albuen slik at politimannen falt i bakken, før han så sparket eller trampet på politimannens hode og kropp.

Den fornærmede politimannen fra Oslo politidistrikt fortalte i retten mandag at han har hatt sterke smerter i tiden etter den svært grove voldsepisoden, som skjedde i Hegdehaugsveien i Homansbyen.

– Vi vet at politiet har en belastende hverdag med slag, spytting og annet. Det er en uheldig samfunnsutvikling som har kommet de seneste årene, men noe slikt kunne jeg ikke sett for meg, sa den fornærmede politimannen i retten.

Straffeskyld

32-åringen som nå står tiltalt i Oslo tingrett har sittet på dom siden mai i fjor. Han meldte seg selv for politiet sammen med sin advokat etter voldsepisoden. I tingretten mandag erklærte tiltalte straffeskyld på begge tiltalepunkter, som går ut på vold under særdeles skjerpende omstendigheter og forsøk på å hindre en offentlig tjenestemann.

Da politimannen ble angrepet og brutalt slått og sparket 20. mai i fjor var han i ferd med å pågripe en annen mann i tiltaltes følge for en annen voldsepisode utenfor et utested i Hegdehaugsveien.

En av dittOslos journalister, Vidar Bakken, ble førstehånds vitne til episoden. Han fortalte den gangen at hendelsen så ut som et drapsforsøk.

Ville slutte i politiet

Den fornærmede politimannen forklarte i Oslo tingrett at han har opplevd mye i sin nesten åtte år lange karriere i politiet, men at det er vanskelig å fatte at en slik hendelse kunne skje med en politimann.

– Jeg sa til min kone at nå slutter jeg i politiet. Dette er bare ikke verdt det, sa politimannen.

Fornærmede pådro seg en rekke alvorlige skader etter voldsepisoden, deriblant en rekke brudd i ansiktet, et åtte centimeter langt kutt i hodet og hjernerystelse med påfølgende sterke hodesmerter som varte flere måneder etter angrepet.

Politimannen har nå fått operert inn to titanplater i kinnet, måtte sy fem sting i munnen, har gått lang tid med tyggeproblemer, fått konsentrasjonsvansker og har nesten mistet luktesansen.

– Det har vært mitt livs påkjennelse. Det er takket være en helt unik støtte fra venner og kollegaer at jeg jobber 100 prosent igjen nå.

Hovedforhandlingene i politivoldsaken pågår mandag og tirsdag denne uken. DittOslo kommer tilbake med mer når dom i saken er satt. Strafferammen er over seks års fengsel.

LES ALT OM SAKEN HER:

En mann pågrepet for politivold

Narkotika og vold i Oslo vest - politimann slått ned

Politimann slått ned - glad han lever

– Så nesten ut som et drapsforsøk

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai