RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Erklærte seg ikke skyldig i drap på nabo

Sist oppdatert:
Den 26 år gamle mannen som er tiltalt for forsettlig drap på sin nabo på Dimna i Ulstein kommune, erklærte ikke straffskyld da rettssaken startet i Sunnmøre tingrett i Ålesund mandag.

Ålesund (NTB): Mannen er tiltalt for å ha drept Preben Mikael Dimmen (27) med en glassflaske. Ifølge tiltalen lå Dimmen og sov da naboen slo ham med stor kraft i hodet med flasken. Dimmen fikk omfattende hodeskader og døde på sykehus samme dag, 29. oktober 2013.

Den tiltaltes to år gamle sønn var til stede da 27-åringen ble påført de dødelige skadene, går det fram av tiltalen som lyder på forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter.

Det er satt av tre dager til rettssaken mot 26-åringen, som er fra Øst-Europa og flyttet til Norge i 2002. Han erklærte seg ikke skyldig i forsettlig drap, melder Sunnmørsposten.

Han har tidligere erkjent legemsbeskadigelse med døden til følge, som han først ble siktet for.

Ekssamboer

Da politiet rykket ut til boligen fant de også tiltaltes ekssamboer i leiligheten. Hun er mor til toåringen som var til stede da drapet skjedde.

Forholdet mellom foreldrene var over, men de bodde fremdeles sammen. Kvinnen var i et nytt forhold med Dimmen da han ble drept, og tiltalte hadde også funnet en ny kjæreste.

Hensikten bestridt

Ifølge aktor Jogeir Nogva hadde tiltalte og Dimmen vært bekjente som naboer en stund.

Forsvareren bestrider ikke at tiltalte har slått fornærmede og at han døde av slagene.

– Dette er ubestridt. Det som er bestridt, er hensikten med volden. Forsvarer vil hevde at tiltalte ikke hadde til hensikt å forvolde død, sa Nogva i retten mandag, ifølge Sunnmørsposten.

26-åringen ble avhørt både drapsdagen og en gang senere. Han har selv ønsket å slippe flere avhør, men har forklart seg to ganger for de rettssakkyndige.

I den judisielle undersøkelsen som er gjort av tiltalte konkluderes det med at han verken var psykotisk under handlingen eller har alvorlige psykiske lidelser. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere