Human Rights Service (HRS) og Hege Storhaug har fått mye oppmerksomhet etter at sosiolog og samfunnsdebattant Kjetil Rolness gikk ut og støttet dem i en kommentar i Dagbladet, der han spør om når mobbingen av Storhaug skal stanse.

Forfatter og samfunnsdebattant og selverklært Norges første urbanist, Erling Fossen skriver i et blogginnlegg at han har tatt Rolness på ordet.

Ikke imponert

«Framfor å spre rundt meg med adjektiver om Human Rights Service har jeg gått til roten av ondet, dvs. rapportene deres.» skriver han i et blogginnlegg på Bydoktoren.

Les også: Hege Storhaug: - Vi får så mye støtte at vi ikke klarer å ta unna

Fossen har tatt utgangspunkt i rapporten ”HRS 3:14. Segregering, mangfold og integrering – med fokus på Oslos delbydeler og skolen”.

Erling Fossen er ikke spesielt imponert over innholdet i rapporten og han skjønner hvorfor ingen har signert den.

«Etter å ha lest den skjønner jeg hvorfor. Av frykt for å få dette makkverket knyttet til seg selv.»

Les også: Norsk asyldebatt tåler Hege Storhaugs ytringer

- Tilgriset av oppgulp

I den lange innlegget kommenterer han det han mener er alle manglene i «rapporten», som han hele tiden bruker anførselstegn på.

«Så koster jeg på meg et bittelite uakademisk etterord» skriver Fossen.

«Problemet med HRS er ikke Hege Storhaugs personlige agenda eller verdisyn. Det er at HRS får skattekroner for å publisere noe som faglig sett er helt bånn i bøtta, og totalt uegnet som faglig grunnlag for politikkutforming», skriver han i blogginnlegget.

Les også: Hege Storhaug til angrep på Shoaib Sultan

«Denne «rapporten» påviser ingen kausale (årsak/virkning-forhold, journ. anm.) sammenhenger mellom konsentrasjon av etniske minoriteter og en uønsket utvikling, og duger knapt som opptenningspapir. Til det er den for tilgriset av oppgulp.»