RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Erna: - Folk vil ha et skifte

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Høyre er landets største parti.

Høyre går fram 3,1 prosentpoeng til 35 prosent og posisjonerer seg som landets største parti.

Høyre har dermed gått forbi Arbeiderpartiet, som også går fram, men ikke like mye. Ap får 31,1 prosent på målingen, en fremgang på 2 prosentpoeng. Det viser en måling som InFact har laget for VG .

- Folk vil ha et skifte. Det er ingen enkeltsaker folk er opptatt av nå, men de er opptatt av å få et regjeringsskifte. Det opplever velgerne at de sikrer best ved å stemme på oss. Vi er navet på borgerlig side, sier Høyre-leder Erna Solberg til avisen.

De øvrige partiene faller, med unntak av Venstre som står på stedet hvil med 5,8 prosent.

Fremskrittspartiet faller 2,4 prosentpoeng til 11,3 prosent. Kristelig Folkeparti går tilbake 1,1 prosentpoeng til 4,8 prosent. Sosialistisk Venstreparti taper 0,7 prosentpoeng og får støtte fra 3,4 prosent av de spurte, mens Senterpartiet går tilbake 0,2 prosentpoeng til 4,8 prosent. Rødt får 1,8 prosent på målingen, en tilbakegang på 0,3 prosentpoeng.

Høyres oppslutning er den største partiet har hatt siden stortingsvalget i 1909. På grunn av Høyres oppslutning, blir de borgerlige partiene klart større enn de rødgrønne. Sammensetningen ville ha gitt 66 stortingsrepresentanter fra Ap, Sp og SV, og 102 representanter fra H, Frp, KrF og V.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere