Tirsdag ble det lagt merke til at statsminister Erna Solberg syslet med Pokémon Go på Stortinget under trontaledebatten.

Erna Solbergs Pokémon Go-glipp er imidlertid ikke den første gangen en norsk, profilert politiker er blitt tatt i å spille det populære spillet.

Bakgrunn: Her spiller Erna Pokémon Go

Tidligere i år ble Trine Skei Grande oppdaget mens hun spilte Pokémon Go under en høring om forsvarspolitikk. Venstre-lederen var også den som sto på talerstolen da Erna Solberg tok frem mobilen.

«Nå har Erna Solberg, statsministeren, blitt sett mens hun var mer oppmerksom på Pokémon Go enn på debatten på Stortinget», skriver Telegraph.

The Week skriver «Du kan se at det ikke er valgår i Norge».

(Artikkelen fortsetter under)

US News nevner også at det ikke er første gangen statsminister Erna Solberg spiller Pokémon Go åpenlyst. Også i august, da hun var på reise i Slovakia, sa hun til mediene at hun ville klekke Pokémonegg på turen. Pokémonegg klekkes når spillerne går visse distanser samtidig som at de har appen åpen.

Til klassekampen skriver Erna Solberg via statssekretær Sigbjørn Aanes:

- Jeg tenker at Trine vil like at jeg åpnet spillet mens hun var på talerstolen. Alle som kjenner Pokémon vil se at det ikke er GPS-dekning og at det dermed ikke er mulig å spille.

Les også: Trine Skei Grandes Pokémon Go-spilling under Forsvars-høring går verden rundt

Og denne: Fallende interesse for Pokémon Go