RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Erna øker forspranget til Jens

Foto: NRK
Sist oppdatert:
- Heldigvis er det ikke valg i morgen, sier Jens, som møtte Erna i studio.

I kveld møttes de to statsministerkandidatene til høsten, Erna Solberg og Jens Stoltenberg til debatt hos Dagsrevyen på NRK. Her var privatisering av helsevesenet hovedtema. Høyre ønsker å øke privatiseringen for å få ned helsekøene.

- Jeg tror ikke det blir noe mindre tilskudd til offentlige sykehus med vår løsning, men man får gitt behandling til de 270.000 menneskene som i dag står i kø og mottar dagpenger, sa Erna Solberg.

- Vi bruker penger på private alternativer i dag, cirka 11 milliarder kroner, men det er på områder hvor det er et godt supplement til det offentlige. Det blir ikke flere behandlede pasienter med en økt privatisering i helsevesenet, slik Høyre foreslår. Pasienter med mindre viktige lidelser vil havne foran i køen. Det dere har foreslått er å la det gå automatikk i at penger går fra offentlige sykehus til de private, svarte Stoltenberg.

- Heldigvis er det ikke valg i morgen
Høstens valg ser ut til å bli en thriller. De borgerlige partiene har lenge hatt flertall på meningsmålingene, men flertallet har likevel ønsket å bevare Stoltenberg i statsministerstolen.

Det er ikke lenger tilfelle, skal vi tro NRKs måling for februar. Der svarte 43 prosent at de vil ha Erna Solberg som statsminister, mot 42 prosent til Jens.

- Det er hyggelig, men jeg tror at det handler om at når det går bra for partiet, så smitter det over på meg, sier Erna.

Stoltenberg har kjempet i motvind på meningsmålingene i en god stund nå. Han erkjenner at han har en stor oppgave å gjøre for å vinne velgernes gunst før valget.

- Heldigvis er det ikke valg i morgen. Det er fra nå til da vi skal vinne velgere. Det er ikke noe lett jobb, men det er innenfor rekkevidde, sa han i studio.

- Ikke aktuelt med plattform
Onsdag skrev Nettavisen om Per Sandbergs oppfordring til resten av opposisjonen om at man burde få på plass en felles politisk plattform på ikke-sosialistisk side.

Programleder Ingerid Stenvold spurte Erna om dette.

Er det aktuelt med felles plattform for de borgerlige partiene før valget?

- Jeg tror ikke det er aktuelt med noen plattform. Det var det heller ikke for der rødgrønne i 2009. jeg håper vi kan vise flere sider og områder som vi på borgerlig side er enige om.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere