*Nettavisen* Nyheter.

Erna Solberg: - Norges solskinnsperiode er over

STRAMMERE TIDER: - Solskinnsperioden er over. Prioriteringene fremover blir beintøffe, sier statsminister Erna Solberg. Foto: Cornelius Poppe/NTB scanpix

Statsminister Erna Solberg (H) mener at lav oljepris og flyktningstrøm har endret rammevilkårene for politikken fundamentalt. – Det blir strammere framover, sier hun.

13.11.15 09:42

- Solskinnsperioden er over. Prioriteringene fremover blir beintøffe. Reformvilje er viktigere enn noensinne. Å sette samfunnet i revers til da oljeprisen var høy og flyktningstrømmen liten, er oppskriften på katastrofe, sier Solberg til Dagens Næringsliv etter å ha vært på migrasjonstoppmøte i Malta.

Hun gjør det klart at veksten i oljepengebruk må senkes i normalår framover.

- I tillegg må vi passe på hva vi bruker oljepengene på. Det blir strammere fremover, varsler hun.

Les også: Erna varsler tre lovendringer

Statsministeren mener at Norge ikke lenger er i en særstilling nå som oljeprisen har gått ned og at Norge blir likere andre europeiske land.

- Vi visste at vi hadde et omstillingsbehov i norsk økonomi. Vi visste at vi trengte reformer for å få økt produktivitet. Men lav oljepris og stor flyktningstrøm endret rammevilkårene for politikken fundamentalt, sier hun til Dagens Næringsliv. (©NTB)

Les også: Erna nekter å hjelpe Sverige


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag