*Nettavisen* Nyheter.

Erna Solberg: - Uaktuelt å stenge grensen på Storskog nå

Oslo 20151104: Statsminister Erna Solberg (H) etter spørretimen i Stortinget onsdag. Solberg sier det ikke er en god løsning å stenge grensen over Storskog. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

Statsminister Erna Solberg (Høyre) gjør det klart at det ikke er aktuelt å nekte flyktninger å komme inn til Norge over grensen fra Russland.

06.11.15 07:47

Det uttalte statsministeren da hun ble utfordret under en debatt på NRK torsdag kveld. Ordføreren i Sør-Varanger kommune, Rune Rafaelsen fra Arbeiderpartiet, ba om rask handling for å takle situasjonen på grensen i Finnmark.

– Jeg ser for meg et arktisk Lampedusa. Hvis man ikke klarer å få gjort noe med dette, kan det skje ting langs veiene. Det blir kulde, med minus 20 eller minus 30. Jeg forventer at nasjonen stiller opp med de nødvendige ressursene, sa Rafaelsen.

Solberg forklarte at situasjonen ikke er så enkel.

– Disse enkle løsningene som noen hiver opp i luften er ikke noe svar, nettopp på grunn av situasjonen på grensen. Å stenge grensen over natten er ikke et svar i møte med folk som kommer gående i kulden, sa hun.

Torsdag kom det 176 asylsøkere fra Russland til Norge over Storskog. Dermed er tallet oppe i 719 i løpet av ukens fire første dager.

Til Klassekampen fredag uttaler grensesjef på Storskog, Stein Kristian Hansen, at han frykter minst 65.000 asylsøkere årlig.

Dumper asyl-kostnader fra Russland til Norge

- Ingen asylsøkere har bedt om å komme på hotell

Nå har Ernas grove forsnakkelse blitt sannhet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.