*Nettavisen* Nyheter.

Erna Solberg: – Synd at ikke Knut Arild Hareide fortsetter

Solberg er lettet:

GLAD: Statsminister Erna Solberg er glad over KrF sin avgjørelse. Foto: (NTB scanpix)

Statsminister Erna Solberg (H) sier at hun synes det er synd, at KrFs veivalg fører til at Knut Arild Hareide går av som partileder.

02.11.18 20:43

- Jeg har lyst til å si at jeg synes det er synd at Knut Arild ikke ønsker å fortsette som partileder, men jeg har både forståelse og respekt for den avgjørelsen, sier Solberg.

Hun sier videre at hun har satt pris på samarbeidet hun har hatt med KrF-lederen.

- Jeg har samarbeidet godt med ham i mange år, og vi har hatt mange gode og fortrolige samtaler, og funnet gode løsninger.

- Men det viktigste er at vi får til mer sammen og løser de store viktige oppgavene som Norge står foran, sa statsministeren.

Uvisst når prosessen kommer i gang

Statsministeren ble spurt om regjeringen er klar til å ta inn KrF i forhandlingene, nå ganske raskt før jul.

- Først må KrF ta sine standpunkter. De må ta sine diskusjoner først, så får vi se når vi er klare til å si noe om prosessen videre, sa Solberg

Det har blitt spekulert i om KrF kan få tre statsråder, men akkurat det kunne ikke statsministeren gi noen lovnader på.

- Vi kommer ikke til å fordele antall statsråder før siste del av regjeringsforhandlingene. Det siste spørsmålet som blir tatt opp, er hvem og hvor, sa Solberg.

- Mange saker vi kan bygge på

Solberg trakk fram at KrF er forankret i et kristent demokrati og at det gir et godt grunnlag for den videre diskusjonen som nå kommer.

– Jeg er glad for dette. Jeg har ønsket meg dette resultatet lenge. Det er fire partier som forhandler. Vi har et grunnlag i mange saker som vi kan bygge på, sa statsminister Erna Solberg.

HTML EMBED
(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = "https://www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.