*Nettavisen* Nyheter.

Erna Solberg avslører mystikken bak bildet fra Buckingham Palace

- Jeg liker bildet, forteller statsministeren om blinkskuddet som satte fyr på sosiale medier.

17.12.19 14:07

STATSMINISTERBOLIGEN (Nettavisen): Statsminister Erna Solberg (H) møtte pressen i en julepyntet statsministerresidens tirsdag for å oppsummere året.

Idet Nettavisen skal intervjue henne, legger hun merke til at det drysser fra juletreet.

- Jeg tror det trenger litt vann - eller brus tror jeg egentlig det må ha, sier hun lattermildt til staben.

Se videointervju med Solberg øverst i saken.

Dette snakket hun om

Midtpunkt var hun også da hun i begynnelsen av desember besøkte dronning Elizabeth på hennes slott, i forbindelse med NATOs 70-årsjubileum.

Særlig ett bilde derfra har fått mye oppmerksomhet, der Solberg er avbildet idet hun gestikulerer med pekefingeren og snakker direkte til dronning Elizabeth på engasjerende vis.

Tilskuerne rundt - deriblant USAs førstedame Melania Trump og Tysklands forbundskansler Angela Merkel - følger nysgjerrig med på hva som blir sagt.

Klikk på bildet for å forstørre. NATO leaders attend a reception at Buckingham Palace in London First lady Melania Trump and German Chancellor Angela Merkel are seen during a reception at Buckingham Palace to mark 70 years of the NATO Alliance, hosted by Britain's Queen Elizabeth, in London, Britain, December 3, 2019. Erna Solberg Ingrid Schulerud Geoff Pugh/Pool via REUTERS

PROMINENT: Solberg har fått mye oppmerksomhet for dette bildet der hun gestikulerer med pekefingeren og snakker direkte til dronning Elizabeth på engasjerende vis. Flere statsledere følger spent med. Foto: Reuters (NTB Scanpix)

«Det som sies til Dronning Elizabeth i Buckingham Palace, forblir i Buckingham Palace,» skrev statsministeren på Facebook like etterpå, og postet bildet.

Nettavisen må likevel spørre henne:

- Erna Solberg, dette bildet fra Buckingham Palace har gått verden rundt. Hva synes du om det?

- Jeg synes det er et fint bilde, jeg synes egentlig det er et annet bilde hvor dronningen smiler til meg som er enda litt bedre, men jeg synes jo det er et fint bilde. Jeg ser verdien av det, sier hun.

Klikk på bildet for å forstørre. Erna Solberg om det mye omtalte bildet fra Buckingham Palace.

BLINKSKUDD: Erna Solberg ser på det mye omtalte bildet fra Buckingham Palace, der hun er midtpunktet. - Jeg liker bildet, sier hun. Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)

- Hva er det du sier her?

- Jeg vet ikke hva jeg sa akkurat da, sier hun og kikker litt nærmere på bildet.

- Men jeg holder et vinglass i den hånden og snakker ofte med hendene. Her er vi flere kvinnelige statsministere samlet, så vi snakket nok om kvinnelig lederskap i den forbindelse, avslører Solberg.

- Må ha sagt noe klokt

- Vi ser jo at du har alles oppmerksomhet?

- Ja, jeg må ha sagt noe klokt, men jeg vet ikke akkurat hva det var akkurat nå, ler hun.

- Og så løfter du fingeren, ser vi?

- Ja, eller jeg snakker med hendene, og da er det sikkert et poeng jeg understreker, svarer Solberg, som nok vil huske det prominente møtet godt fra dette året.

- Dette er en skandale

For sjuende gang etter at hun inntok statsministerkontoret var det tirsdag altså Erna Solbergs (58) tur til å oppsummere og ønske pressen god jul. Her brukte hun mest tid på kommunereformen og Nav-skandalen.

- Ordet skandale blir ofte brukt i det politiske ordskiftet. Denne saken fortjener faktisk det stempelet, sa Solberg og listet opp tiltakene regjeringen setter inn for å rydde opp, blant annet en egen klagenemnd.

Klikk på bildet for å forstørre. – Regjeringen vil i nær fremtid opprette en egen nemnd som skal behandle eventuelle klager på erstatningskrav som springer ut av EØS-saken, sa statsminister Erna Solberg da hun tirsdag oppsummerte den politiske høsten.

OPPSUMMERTE: - Regjeringen vil i nær fremtid opprette en egen nemnd som skal behandle eventuelle klager på erstatningskrav som springer ut av EØS-saken, sa statsminister Erna Solberg da hun tirsdag oppsummerte den politiske høsten.  Foto: (NTB scanpix)

Nemnda skal behandle eventuelle klager på erstatningskrav som springer ut av EØS-saken.

- Tillit er lett å rive ned, men tar lang tid å bygge opp. Vi har startet på den jobben. Vi skal jobbe hardt for å bygge opp tilliten, sa Solberg.

2019 har blant annet vært preget av lokalvalget i september, der Erna Solberg måtte se sin drøm om å vinne tilbake storbyene for Høyre knust.

Annonsebilag