*Nettavisen* Nyheter.

Erna Solberg beskylder Senterpartiet for å være mot alt i klimapolitikken

SVAR: Statsminister Erna Solberg stilte i Stortingets muntlige spørretime onsdag, og måtte svare på Grande-utspill.

KRAFTSALVE: Statsminister Erna Solberg (H) stilte i Stortingets muntlige spørretime onsdag, og gikk rett i strupen på Senterpartiet. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Statsminister Erna Solberg forsvarer avgiftsøkningene i klimapolitikken og beskylder Senterpartiet for populisme.

13.11.19 14:15

– Jeg savner å høre Senterpartiets klimapolitikk for tida. Jeg hører ingenting de vil gjøre. De er mot alle tiltak som resten av Stortinget mener er nødvendige for å få det til, og så har de lett populistiske angrep på de tiltakene, sa statsminister Erna Solberg (H) da hun møtte til muntlig spørretime i Stortinget onsdag.

Skattlegging er helt nødvendig for å få ned utslippene, fastholdt hun.

Kraftsalven kom som svar på kritikk fra Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum om at avgiftene «aldri har vært høyere i Norge enn nå». Han viste til at avgiftene har økt med 6,3 milliarder kroner etter at de borgerlige kom til makten.

Vedum gikk spesielt til angrep på regjeringens forslag om å innføre full veibruksavgift på biodiesel i neste års budsjett. NHO har beregnet at avgiften vil kunne føre til økte utslipp av klimagasser på 700.000 tonn i året, påpekte Vedum.

– Jeg er mot grep som ikke virker. I dag forsvarte Erna Solberg et grep som vil øke klimagassutslippene, utdyper Vedum overfor NTB.

Solberg viste for sin del til at formålet med avgiften er å begrense bruken av biodrivstoff basert på palmeolje.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag