Erna Solberg dropper sentralbanksjefens årstale

Oslo (NTB): Statsminister Erna Solberg (H) dropper den tradisjonsrike årstalen til sentralbanksjef Øystein Olsen og reiser i stedet til OL i Sotsji.

For sju år siden refset Solberg daværende statsminister Jens Stoltenberg for å velge rally-VM, skriver Dagens Næringsliv.

Torsdag går sentralbanksjef Øystein Olsen på talerstolen i Norges Bank for å holde årstalen der han skal komme med analysene for norsk og internasjonal økonomi. Alle de mest sentrale personene innen politikk, forvaltning, akademia og næringsliv er til stede, bortsett fra den mest sentrale, statsminister Erna Solberg som har valgt å reise til vinter-OL.

Det som gjør fraværet spesielt er ifølge Dagens Næringsliv at det er en fast og nesten ubrutt tradisjon at statsministeren er til stede som den viktigste tilhøreren av årstalen. Foruten Trygve Bratteli, som meldte avbud i 1972, skal det bare være Stoltenberg og nå Solberg som har droppet talen.

Det vakte oppsikt da statsminister Jens Stoltenberg i 2007 droppet talen fordi han åpnet Rally Norway. Den gang var Solberg en av de fremste kritikerne.

- Han har det sikkert gøy, men jeg syntes at han burde vært her. Dette er en viktig begivenhet og det er viktig for regjeringen å høre på hva sentralbanksjefen har å si, sa hun til VG den gang. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag