Statsminister Erna Solberg og ektemannen Sindre Finnes har vært i avhør med politiet som har innledet etterforskning av mulig brudd på smittevernrådene.

Bakgrunnen er at Erna Solbergs har erkjent at for mange var samlet da flere fra hennes familie var på Geilo i vinterferie. Der feiret de blant annet Solbergs 60-årsdag.

- Avhørene er ikke formelt avsluttet, og de skal ha nye samtaler med politiet, sier Per Morten Sending hos politiet i Buskerud til TV 2.

Det var fredag det ble kjent at Sørøst politidistrikt iverksetter etterforskning av mulig brudd på smittevernforskriften etter Erna Solbergs familieselskap på Geilo i vinterferien.

Les også: Koronapressekonferanse klokka 18 – folk må være forberedt på innstramminger, sier FHI

Statsministeren selv har beklaget det som skjedde da 13 personer fra hennes familie dro på restaurant. (Det skjedde mens Solberg selv var på Ullevål for behandling av betennelse på øyet). Reglene tilsier at man ikke kan være mer enn 10 personer på en slik privat sammenkomst på restaurant. Dagen etter var Erna Solberg tilbake på Geilo, og det ble bestilt take-away som ble satt ut på et bord i en leilighet. Her var på et tidspunkt 14 personer samlet, noe som ifølge Solberg selv var "for mange ut fra anbefalingen som gjaldt".

- Jeg syns dette er flaut, men jeg er først og fremst lei meg fordi jeg vet at jeg må gå foran som et spesielt godt eksempel. Det har jeg forsøkt å gjøre gjennom hele denne pandemien, men her har jeg gjort feil, skrev Solberg i et innlegg hun postet på Facebook torsdag.