*Nettavisen* Nyheter.

Erna Solberg knuser Gahr Støre i partiledermåling

Partiledermåling i Dagbladet:

56 prosent av de spurte mener at Erna Solberg gjør en god jobb (89 prosent blant Høyres velgere), mens 25 prosent synes at Jonas Gahr Støre gjør en god jobb som partileder for Arbeiderpartiet (47 prosent blant egne velgere), viser partiledermålingen i Dagbladet. Foto: (NTB scanpix)

56 prosent av de spurte mener Erna Solberg gjør en bra jobb. For Jonas Gahr Støre er det dyster lesning.

26.11.18 12:24

Ifølge en fersk partiledermåling i Dagbladet, mener bare 25 prosent av de spurte at Jonas Gahr Større gjør en god jobb som leder for Arbeiderpartiet.

Målingen viser at Støre også kommer nest-dårligst ut av samtlige partiledere når det gjelder egne velger, der bare 47 prosent mener han gjør en bra jobb.

Det er likevel en fremgang fra forrige måling, der han fikk 43 prosent.

Kun Venstre-leder Trine Skei Grande med 23 prosent støtte, gjør det verre.

Når det gjelder Erna Solberg viser målingen at 56 prosent mener at Erna Solberg gjør en god jobb. Blant Høyres egen velgere er tallet 89 prosent, mot 90 prosent i målingen i august.

Hareide har økt støtte blant folket

Til tross for tap i eget parti, er KrF-leder Knut Arild Hareide blitt mer populær blant folket, ifølge ny måling.

41 prosent mener Knut Arild Hareide gjør en god jobb som leder for Kristelig Folkeparti, noe som er 10 prosentpoeng økning fra august, skriver Dagbladet.

Blant KrF-velgere mener 81 prosent at han gjør en god jobb. Førsteamanuensis Svein Erik Tuastad ved Universitetet i Stavanger sier det er et høyt tall for KrF.

– Han har tapt alt, samtidig får han veldig gode tilbakemeldinger fra velgerne, det er paradoksalt, sier Tuastad.

Les: Solid fremgang for Ap – KrF under sperregrensen

Førsteamanuensen viser til at Hareide tapte kampen i KrF om å starte regjeringsforhandler med Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

Hareide går trolig snart av som partileder, dersom KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad blir enig med Venstre, Høyre og Frp i regjeringsforhandlingene.

De eneste to partilederne som gjør det bedre enn Hareide i Dagbladets måling, er statsminister og Høyre-leder Erna Solberg og Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum. 56 prosent av de spurte mener Solberg gjør en god jobb, og 50 prosent av de spurte gir Slagsvold Vedum toppkarakter.

917 stemmeberettigede i et landsrepresentativt utvalg av befolkningen ble spurt. Det kommer ikke fram hvem som utførte målingen på vegne av Dagbladet. (NTB/Nettavisen)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.