Gå til sidens hovedinnhold

Erna Solberg mer populær enn Jens Stoltenberg

Oslo (NTB): Høyre fosser fram på meningsmålingene, og Arbeiderpartiet sakker akterut. Samtidig viser en måling ett år før stortingsvalget at flere vil ha Erna Solberg som statsminister enn Jens Stoltenberg.

Mens Høyre-lederen får støtte fra 45 prosent av de spurte i Respons Analyses måling for Adresseavisen, Aftenposten og Bergens Tidende, er den sittende statsministeren avspist med støtte fra 43 prosent. Bildet var motsatt i mai.

- Det er veldig hyggelig å få slike tall. Først og fremst tror jeg dette er et uttrykk for ønsket om et skifte. Jeg synes det er bra å ligge så tett på og faktisk gå forbi en som har sittet som statsminister så lenge, sier Erna Solberg.

Valgforsker Anders Todal Jensen mener den viktigste forklaringen på Solbergs frammarsj er at Fremskrittspartiets velgere ikke lenger ser på Siv Jensen som sin foretrukne statsministerkandidat.

Hele 79 prosent av Jensens velgere sier de helst vil ha Solberg som statsminister. Bare 8 prosent ønsker verken Stoltenberg eller Solberg.

- Dette er veldig gode tall for Erna Solberg. Jens Stoltenberg har lenge ligget foran Solberg på statsministermålingene. Men marginene har vært små, så det er åpenbart at dette kunne komme til å snu, sier Anders Todal Jensen. (©NTB)

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året