Gå til sidens hovedinnhold

Erna Solberg og Siv Jensen: - Tor Mikkel Wara er i sjokk

- Det er vi alle, sier Erna Solberg og Siv Jensen etter at samboeren til justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) er siktet.

GLACISGATE (Nettavisen): På kort varsel kalte statsminister Erna Solberg (H) og finansminister Siv Jensen (Frp) inn til pressekonferanse torsdag.

- Tor Mikkel Waras samboer er siktet for å ha oppdiktet en straffbar handling. Det er et sjokk for Tor Mikkel Wara, et sjokk for meg og et sjokk for hele regjeringen, sa statsministeren.

Hun møtte pressen knappe to timer etter at hun selv ble informert om den dramatiske vendingen i trussel-saken.

- Tor Mikkel kommer ikke til å være tilgjengelig for pressen i dag, sa Solberg - og la ikke skjul på at dette er en svært krevende situasjon for Wara og for hele regjeringen.

- Uansett utfall av saken, er dette en personlig tragedie for ham, sa Jensen - som sa fokuset nå er å ivareta Wara.

- Alle er preget av denne sjokkartede beskjeden. Det er først og fremst tøft for Tor Mikkel Wara, så nå må vi vise betydelig omsorg.

Innvilges permisjon

I mer enn tre måneder har Waras hjem vært utsatt for mer enn fem alvorlige hendelser. Hans samboer Laila Anita Bertheussen ble torsdag siktet for falsk forklaring knyttet til brannen i familiens bil natt til søndag 10. mars - men PST-sjef Benedicte Bjørnland utelukker ikke at siktelsen kan bli utvidet.

- Jeg tok Tor Mikkel Wara inn på mitt kontor tidligere i dag, og har innvilget Wara permisjon. Samferdselsminister Jon Georg Dale går inn i Waras posisjon inntil videre, sa Solberg.

Det skjer offisielt i statsråd fredag.

Tas vare på av venner

Det ble ikke sagt når Wara kan komme tilbake i stillingen, og statsministeren ble også spurt om det er mulig for ham å komme tilbake.

Det var 4. april i fjor at Wara gjorde comeback i norsk politikk, etter at Sylvi Listhaug trakk seg.

Både Erna Solberg og Siv Jensen var klare på en ting:

- Wara har gode venner som ta vare på ham, og vi vil bistå med det han måtte trenge fra Statsministerens kontor (SMK), sier Solberg.

- Jeg vil legge til at jeg har tett kontakt med ham, sier Jensen.

- På vegne av Frp vil ha tett kontakt med Wara fremover, legger Jensen til.

Les mer

PST har siktet Waras samboer

PST-sjef Benedicte Bjørnland opplyste på en pressekonferanse torsdag at justisminister Tor Mikkel Waras samboer Laila Anita Bertheussen, er siktet i trusselsaken mot Wara og familiens hjem.

Hun er siktet for falsk forklaring i saken om bilen som ble påtent natt til 10. mars.

– PST har i dag siktet justisminister Tor Mikkel Waras samboer Laila Anita Bertheussen for overtredelse av straffeloven paragraf 225, bokstav b, for å foreta noe for å vekke mistanke om at en straffbar handling er begått, uten at den er det.

- Vi mistenker at siktede selv har satt på bilbrannen og ved det gitt inntrykk av at brannen ble påsatt av ukjente gjerningsmenn, sa PST-sjef Benedicte Bjørnland på en pressekonferanse klokken torsdag ettermiddag.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar

Kommentarer til denne saken