RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statsminister Erna Solberg mener Sylvi Listhaugs karakteristikk av Knut Arild Hareide minner om kommentarfelt-kommentar.
Statsminister Erna Solberg mener Sylvi Listhaugs karakteristikk av Knut Arild Hareide minner om kommentarfelt-kommentar. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Erna Solberg refser Sylvi Listhaug

Sist oppdatert:
Å si at noen «sleike andre oppetter ryggen», er ikke greit i den politiske debatten, sier statsminister Erna Solberg.

Etter debatten mandag morgen på NRK-radio sa innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp), at KrF-leder Knut Arild Hareide «sleiker imamer opp etter ryggen».

Det fikk Erna Solberg (H) til å rykke ut og ta avstand fra ordbruken til sin egen statsråd.

- Jeg reagerte sterkt på det. Dette er uttrykk vi ikke skal bruke mot hverandre i norsk politikk. Det har jeg også sagt til Sylvi. Dette er typiske angrep jeg opplever å få på sosiale medier etter besøk i en moské eller møter en imam. Det er et debattnivå vi bør holde oss unna, sier hun til Dagbladet.

Les også: Pastorsønn mener Listhaug «sleiker fundamentalister oppetter ryggen»

Statsministgeren legger til at hun opplever Sylvi som en ganske ryddig politiker som er opptatt av sak. Hun vil imidlertid ikke kreve at Listhaug sier unnskyld - og KrF-leder Knut Arild Hareide sier også at han ikke forventer det, skriver Dagbladet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere