OSLO (Nettavisen): - Denne pressekonferansen skal handle om det som dreier seg om økonomien vår, men det er liv og helse som er det viktigste, sa statsminister Erna Solberg da hun innledet om regjeringens krisetiltak mot koronakrakk.

Få de siste oppdateringene om koronapandemien i Nettavisens nyhetsstudio

Venter flere dødsfall

- I går fikk vi det første dødsfallet. Mine tanker går til de nærmeste. Det blir nok dessverre flere dødsfall, sa statsministeren.

- Dette viser alvoret i situasjonen. Jeg vil takke alle de som har stått på dag og natt for å holde hjulene i gang, sa Solberg og nevnte blant andre de som er førstelinjen ute i kommunene, de som har drevet smitteetterforskning, helsetjenesten, de som jobber i skoler og barnehager, renholdere og alle som sørger for at smitten ikke sprer seg.

- Mange har ofret mye og ytt mye. Men vi må forberede oss på å ofre mer og yte mer framover, sa hun.

- Ring til hverandre

Hun ba også befolkningen ta godt vare på hverandre.

- Selv om vi ikke kan ringe på til hverandre, er det kanskje tid for å ringe mer til hverandre, sa Solberg.

Statsminister Erna Solberg (H) sier at regjeringens økonomiske krisepakke etter koronautbruddet bare er begynnelsen, og varsler flere tiltak i tiden framover.

- Våre tiltak nå er første bidraget for å unngå at vi får konkurser og oppsigelser, sånn at vi har en jobb å gå til i den andre enden av denne krisen, sa Solberg da hun fredag la fram nye tiltak for å bøte på de økonomiske virkningene av koronavirusepidemien.

Krisepakke på 6,5 milliarder kroner

Til sammen spytter regjeringen inn 6,5 milliarder kroner i pakken. Solberg sier at regjeringen har jobbet på høygir for å ferdigstille pakken, og at de har lagt vekt på at tiltakene skal være raske, effektive og avgrenset i tid.