– Jeg har svart valgkommisjonen at jeg stiller meg til rådighet hvis de ønsker at jeg skal fortsette. Jeg har samtidig sagt at jeg forstår om de ønsker å tenke på noen nye konstellasjoner, sier Solberg til NRK.

Les også

Arbeiderpartiet nekter å innse at konkurranse fungerer

Hun forteller overfor statskanalen at hun er motivert til å fortsette i sin nåværende posisjon frem til valget i 2025.

– Min ambisjon er å bygge et sterkt Høyre som kan vinne valget i 2025, og bygge et godt borgerlig samarbeid. Det har jeg lyst til å være med på, sier hun.

Også 2.nestleder Tina Bru stiller seg til disposisjon for en ny periode i Høyres ledelse, ifølge pressemeldingen.

Dermed gjør de to Høyre-toppene det motsatte av Jan Tore Sanner, som søndag annonserte at han gir seg som nestleder i partiet.

Les også

Jens Stoltenberg bør selvsagt ikke bli ny sentralbanksjef

Mandag ble det klart at Henrik Asheim også melder seg på i kampen om å bli ny nestleder i Høyre.

– Jeg tenker at det er kjempefint. Så tenker jeg at valgkomiteen skal få gjøre jobben sin. Vi har mange flinke folk, og Henrik Asheim er en av dem. Han er absolutt en av våre dyktige og flinke stortingsrepresentanter. Så skal valgkomiteen få velge, sier Solberg til TV 2.

Overfor TV 2 bekrefter Nikolai Astrup at også han gjerne vil bli ny nestleder i partiet.

– Høyre har heldigvis mange dyktige folk som kan bekle vervet som nestleder, og jeg er helt sikker på at valgkomiteen vil gjøre en grundig og god vurdering av hva partiet og ledelsen er tjent med. Dersom valgkomiteen skulle peke på meg, så vil jeg ikke utelukke at det kan være aktuelt, skriver han i en SMS til TV 2.

– Så du stiller deg til disposisjon?

– Det kan oppsummeres slik ja.

Les også

Den viktigste friheten?