*Nettavisen* Nyheter.

Erna Solberg tar oppgjør med Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum

- Noen journalister burde stilt ham noen kritiske spørsmål snart, sier Høyre-leder Erna Solberg om Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum (t.v). Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

- Noen journalister burde stilt ham noen kritiske spørsmål snart, sier Høyre-lederen om Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum.

05.02.19 09:41

Høyre-leder og statsminister Erna Solberg mener Senterpartiet slipper for billig unna med utspill om distriktspolitikk og klima, skriver Fædrelandsvennen.

Les også: - Et bevisst forsøk på å bygge noen forskjeller i Norge som ikke er der

- Noen journalister burde stilt ham noen kritiske spørsmål snart, uttalte Solberg om Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum da hun talte på fylkesårsmøtet i Agder Høyre fredag.

I et intervju med Fædrelandsvennen tidligere denne uka kritiserte Vedum blant annet bompenger, bilavgifter og den såkalte byvekstavtalen, den siste en avtale som Erna Solberg peker på kom under den rødgrønne regjeringen.

Les også: Opposisjonen: – Nå er Venstre og KrF i baksetet

Solberg hevder overfor Fædrelandsvennen at Vedum driver med politisk retorikk som ikke er riktig og at hans egen politikk ikke henger sammen.

- Så det er ikke unaturlig at vi tar opp det. Ikke minst siden han bruker veldig sterke uttrykk mot regjeringen for øyeblikket, sier Solberg til avisa.

Det er ikke første gang at statsministeren og Høyre-lederen går i rette med Slagsvold Vedums retorikk. Da ulvemotstandere demonstrerte foran Stortinget i januar og Vedum holdt appell, uttalte Solberg at Sp-lederen driver et «kynisk politisk prosjekt» som bygger opp motsetninger.

- Jeg synes ikke noe om politikere som prøver å skape konflikter og forskjeller som ikke er der, kommenterte Solberg på Høyres Facebook-side.

Klikk på bildet for å forstørre.

Statsminister og Høyre-leder Erna Solberg hevder Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum går for langt i sin retorikk overfor regjeringen. Foto: (NTB scanpix)

Klikk på bildet for å forstørre.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum. Foto: (NTB scanpix)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag