Gå til sidens hovedinnhold

Erna Solberg til Høyres landsstyre: - Koronakrisen blir erstattet av en ny krise

Koronakrisen kommer til å bli erstattet av en jobbkrise, varsler statsminister Erna Solberg (H).

– Vi må være ærlige. En del av de jobbene som nå er borte, kommer ikke tilbake. Når den akutte helsekrisen er over, står vi igjen med en jobbkrise, sa Solberg da hun søndag talte til Høyres landsstyre.

350.000 nordmenn uten arbeid

Ifølge de siste Nav-tallene er rundt 350.000 nordmenn nå uten arbeid. Solberg viser til at 70 prosent av statens inntekter kommer fra folk som jobber og betaler skatt.

Dette må møtes med en massiv satsing på verdiskaping, særlig i privat sektor, mener Solberg.

Les også: Rekordbonus i møbelkjempen etter koronasuksess

Du kan se Solbergs tale her:

Krisen har vist Norge på sitt beste

I møtet med koronakrisen har Norge vist seg fra sin aller beste side, mener statsministeren.

Krisen har lært oss mange ting om verdiene i samfunnet vårt, framholdt Solberg i sin tale til Høyres sentralstyre søndag ettermiddag.

Hun trekker særlig fram sterk tillit, stor oppslutning om smitteverntiltakene og ikke minst at folk har vist seg som gode naboer og hjelpere.

– Vi har stilt opp for hverandre når vi har trengt det mest. I krisen har Norge vist seg fra sitt aller, aller beste, slår statsministeren fast.

- Vær ekstra på vakt

Statsministeren har også uttalt seg om den store demonstrasjonen mot rasisme i Oslo forrige fredag, og sier hun forstår at folk samlet seg for å markere avstand mot rasisme, men mener de burde ha fulgt smittevernreglene.

– Jeg skjønner at man er engasjert og at man er villig til å ta risikoen når vi har lave smittetall, sier Solberg til NTB.

Statsministeren oppfordrer likevel alle som deltok på helgens markeringer til å være ekstra på vakt for mulige koronasymptomer og ta grep for å stoppe videre smittespredning.

Politiet forklarer hvorfor demonstrasjonen ikke ble oppløst:

– Tar du en sjanse, som vi selvfølgelig mener at du ikke burde gjøre, må du i hvert fall være ekstra forsiktig etterpå, sier hun.

– Men det kan være at det er så lave tall på smittede i Norge at det ikke var noen som var smittet der, legger hun til.

(©NTB)

Les også: Jobber for å lage avtaler om reiser i nordiske land

- Rasisme er et problem i Norge

I sin tale kom hun også inn på uroen og opptøyene i USA.

– Etter politivolden som førte til George Floyds tragiske dødsfall, er rasisme og diskriminering dessverre igjen høyaktuelt. Men rasisme er ikke bare et samfunnsproblem i USA, sa Solberg, som viste til at regjeringen i fjor la fram en handlingsplan mot rasisme og diskriminering.

– Det er en erkjennelse av at dette også er et samfunnsproblem i vårt eget land, sa Solberg.

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå

Kommentarer til denne saken