Gå til sidens hovedinnhold

Erna Solberg: – Vi ber om at Aleksej Navalnyj umiddelbart slippes fri

Statsminister Erna Solberg deltok tirsdag på en digital demonstrasjon til støtte for den russiske demokratibevegelsen og Aleksej Navalnyj.

Demonstrasjonen ble arrangert av Ulf Kristersson, som er leder for Høyres svenske søsterparti Moderaterna.

– Vi må sammen vise Sveriges helhjertede støtte til den russiske demokratibevegelsen. For å gjøre dette inviterer jeg tirsdag 12.30 til en enkel digital demonstrasjon for å støtte demokratikampen i Russland, skriver Kristersson.

– Europas stemme er sterkere når vi står sammen. Og jeg mener vi nå må stå sammen for å si følgende: vi ber om at Aleksej Navalnyj umiddelbart slippes fri, skriver Solberg på Twitter.

Navalnyj ble pågrepet idet han ankom Russland 17. januar. Han hadde da tilbrakt flere måneder i rehabilitering i Tyskland etter et forsøk på å forgifte ham med nervegiften Novitsjok. Sist helg var det store demonstrasjoner til støtte for Navalnyj i en rekke russiske byer.

På det digitale arrangementet deltok også Litauens utenriksminister Gabrielius Landsbergis, leder Zhanna Nemtsova i Boris Nemtsov Foundation, Latvias tidligere utenriksminister Sandra Kalniete, Sveriges tidligere statsminister Carl Bildt og Finlands tidligere statsminister Alexander Stubb.

(©NTB)