Det sa Solberg da hun møtte pressen tirsdag kveld, få timer etter at det kom meldinger om at IS-gisselet skal være drept.

- Vi må ta alle forbehold om at bildene er ekte. Vi har så langt ingen grunn til å tvile på innholdet, men dette undersøkes nå av våre eksperter, sa hun.

Statsministeren fortalte at hun har vært i kontakt med Grimsgaard-Ofstads familie, og at hennes tanker går til dem.

- De vil etter all sannsynlighet aldri få ham hjem igjen. Det er smertefullt, både for familien, og for hele nasjonen Norge.

Ifølge NTB takker familien til det antatt drepte IS-gisselet norske myndigheter og politiet for arbeidet med å få ham frigitt.

Les også: IS-gisselets familie: - Vi har vært forberedt

- Finnes ingen unnskyldning

Videre fordømmer Solberg det angivelige drapet.

- Det finnes ingen unnskyldning, verken i religion eller ideologi, for dette. Dette er en avskyelig og barbarisk handling, og vi fordømmer den på det sterkeste.

Også utenriksminister Børge Brende (H) var tilstede på pressekonferansen. Han forteller at det norske IS-gisselet har blitt grovt mishandlet i fangenskap.

- Vi har fått tilsendt bilder og videoer av mishandlingen, med disse kom det krav om løsepenger, sa Brende.

- Vi betaler ikke ut løsepenger

Statsminister Solberg måtte også svare på spørsmål om hvorfor Norge ikke var villig til å betale løsepenger for Grimsgaard-Ofstad.

– Norge har noen tydelige absolutter. Vi betaler ikke ut løsepenger. Det vil sette flere nordmenn i fare. Det er med på å finansiere terror og bryter med våre internasjonale forpliktelser.

– Vi har samarbeidet med andre lands myndigheter og tjenester for å få Ole Johan tilbake igjen til Norge, men som jeg sa også 9. september: Dette er krevende og vanskelig, fortsatte Solberg.

Hun bekrefter at PST mandag iverksatte sitt terrorplanverk, og at det nå er grunn til å sette i gang en styrket nasjonal etterretningsoperasjon for å skaffe bedre oversikt over situasjonen.

Saken oppdateres!


Følg saken direkte her: