Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Erna Solberg vil sende asylsøkere rett til Kabul

I LIBANON: Lørdag besøker Erna Solberg en flyktningeleir i Libanon.
I LIBANON: Lørdag besøker Erna Solberg en flyktningeleir i Libanon. Foto: Tore Meek (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Statsminister Erna Solberg (H) sier det vil sende et viktig signal dersom noen av de afghanerne som nå kommer over grensen fra Russland, sendes rett tilbake til hjemlandet.

Oslo (NTB): Forrige uke kom det flere asylsøkere fra Afghanistan enn fra Syria, og mange av dem krysser grensen ved Storskog i Finnmark, skriver VG.

Lørdag er hun i Libanon og besøker FN-organene som mottar de mange flyktningene fra Syria. Les egen sak: Solberg møtte syriske flyktninger i Libanon

Utlendingsdirektoratet (UDI) har allerede varslet at enslige, afghanske menn som kommer den veien, risikerer å sendes tilbake til Afghanistan – ikke til Russland.


Statsministeren venter at UDI også følger opp Justisdepartementets beskjed om rask saksbehandling, med sikte på retur til nettopp Kabul.

– Når det gjelder asylsøkere som kommer fra Russland, ser vi at mange har oppholdstillatelser, men kanskje kommer fordi de føler at de er i en vanskelig situasjon økonomisk, og fordi det har dannet seg et rykte om at alle får opphold i Norge, sier Solberg til avisen.

– Da vil det sende et tydelig signal dersom disse sakene behandles raskt, og at de som ikke skal ha opphold returneres.

RETT HJEM: Erna Solberg vil ha lynbehandling av asylsøkere og sende noen afghanere til Kabul så fort som mulig. Særlig enslige menn skal sendes til Kabul fort.

Heller ikke syrere som har permanent oppholdstillatelse i Russland, eller som har dobbelt statsborgerskap, vil få opphold i Norge.

Solberg sier innstrammingene som er foreslått i regjeringens tilleggsforslag, har som formål nettopp å sende signaler som skal bremse asylstrømmen.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!