*Nettavisen* Nyheter.

Erna Solbergs appell til arbeidsgiverne: - Ring Nav før dere ringer utlandet

Statsminister Erna Solberg oppsummerte før sommeren og to måneder før kommunevalget.

26.06.19 14:46

OSLO (Nettavisen): Statsminister Erna Solberg (H) inviterte onsdag til halvårlig pressekonferanse i regjeringens representasjonsanlegg.

Se Solbergs pressekonferanse øverst i saken.

Erna Solberg kan glede seg over AKU-tallene fra SSB onsdag som viser fortsatt fallende ledighet. Antall arbeidsledige er nesten tilbake på nivået fra fem år tilbake.

Hun uttrykte stolthet over at norske bedrifter melder om den høyeste veksten siden 2012, at ledigheten er lavere enn på samme tider i fjor og at det skapes nye jobber.

- Vi må bruke de gode tidene til å hjelpe flere mennesker inn i arbeidslivet. Det gjelder spesielt de som på ulike måter har ekstra utfordringer, sa statsministeren.

Klikk på bildet for å forstørre.

GODE TIDER: - Vi må bruke de gode tidene til å hjelpe flere mennesker inn i arbeidslivet, sa statsminister Erna Solberg (H) da hun oppsummerte halvåret på en pressekonferanse onsdag. Foto: Heidi Schei Lilleås (Nettavisen)

Vil ha flere inn i arbeidslivet

Erna Solberg viste til to personer hun har møtte, av dem møtte hun i Lillestrøm. Han hadde slitt med angst og hadde vært utenfor arbeidsmarkedet i lang tid. Nå har han jobb i Kirkens Bymisjon. I Oslo møtte hun en tidligere rusmisbruker som byttet ut rusen med vaktmesterjobb.

- Jeg blir veldig imponert over mennesker som kjemper seg ut i arbeidslivet etter år med motgang, sa Erna Solberg på pressekonferansen og utfordret arbeidsgiverne til å tenke mer utradisjonelt for å få flere som står utenfor arbeidslivet inn i ordinært arbeid:

- Ring Nav før dere ringer utlandet slik at vi kan få flere i jobb og sikre et mer bærekraftig velferdssamfunn, var statsministerens appell til arbeidsgiverne.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Ring Nav før dere ringer utlandet slik at vi kan få flere i jobb og sikre et mer bærekraftig velferdssamfunn, var statsministerens budskap til bedriftene onsdag. Foto: Heidi Schei Lilleås (Nettavisen)

Regjeringspartiene sliter på meningsmålingene to måneder før lokalvalget. Nettavisens siste nasjonale måling viste klart rødgrønt flertall.

- Vi skal ta signalet

Bompengeopprøret påvirker også Solberg-regjeringen, der Frp blir utfordret av lokale bompengelister i flere kommuner ved høstens valg. Frp krever bompengekutt, men det er ennå ikke kommet noen avklaring. Særlig i Bergen, Erna Solbergs hjemby, fosser Folkeaksjonen nei til mer bompenger fram, og Høyre raser nedover på målingene i vestlandshovedstaden.

- Regjeringen tar både bompengeutfordringen og klimaendringene på alvor, sa Solberg videre på pressekonferansen.

- Jeg tror vi skal ta signalet om at folk synes skatter og avgifter er blitt høye, særlig om det å reise i hverdagen, svarte statsministeren på pressens spørsmål om bompengepartiets høye oppslutning på meningsmålinger.

Statsministeren presenterte onsdag denne skrytelisten når det gjelder klimatiltak regjeringen har gjennomført:

  1. Ambisiøse norske klimamål i Parisavtalen - avtale med EU
  2. Elbilpolitikken videreføres
  3. Sterk satsing på grønn skipsfart
  4. Flere reiser kollektivt
  5. Mer avansert biodrivstoff
  6. Økt bevilgning til klima- og miljørettet bistand
  7. Forbud mot oljefyring
  8. Grønne offentlige innkjøp
  9. Styrking av Enova
  10. Økt støtte til bedrifter og kommuner gjennom Nysnø Klimainvesteringer, Klimasatsordningen og andre ordninger

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag