Sammen med Vegard Einan (H) i Arbeids- og sosialdepartementet har begge fått påvist koronaviruset.

- Begge er hjemme og forholder seg til de regler og retningslinjer som gjelder for dem som er bekreftet smittet av viruset og skal være i såkalt hjemmeisolasjon. Isolasjonen varer til legen sier at de er smittefrie, normalt 7 dager etter at de er friske, skriver kommunikasjonssjef ved Statsministerens kontor, Anne Kristin Hjukse, i en epost til NTB.

- Siden Alstadsæter er statsministerens nærmeste medarbeider, betyr det at Solberg skal i karantene?

- Statsministeren har ikke hatt nærkontakt med, slik det er definert i forskriften, med de to statssekretærene. Hun er derfor ikke i karantene, skriver Hjukse i en sms til Nettavisen.

Vært hjemme siden torsdag

Statsministerens kontor og arbeidsdepartementet håndterer sykdoms- og smittetilfellene i tråd med helsemyndighetenes regler og retningslinjer, tilføyer hun.

Alstadsæter opplyser at han har vært hjemme fra torsdag morgen av forsiktighetshensyn.

- Jeg fikk symptomer på viruset i helgen, men har det ikke lenger. Jeg er nå er i hjemme-isolasjon sammen med min familie, sier han.

Einan opplyser at fikk feber mandag denne uka, men er i relativt god form.

Over 1300 smittede

Det var 1308 bekreftede smittede av koronaviruset i Norge tirsdag. Tallene gjelder personer som har blitt testet og fått viruset påvist, skriver NTB.

Følg med: Nettavisens nyhetsstudio følger koronavirus-utviklingen fortløpende

Det er 139 nye tilfeller siden mandag, og 50 av de smittede er innlagt på sykehus, 15 av dem er eller har vært innlagt på intensivavdeling. Så langt er det varslet om tre dødsfall som følge av pandemien. Alle de døde er eldre personer.

Helseminister Bent Høie kom med en klar beskjed til folk som vurderer å dra på hytta:

- Vi tester mange i Norge, og det vil vi fortsette med. For å sikre dette er kapasiteten på laboratoriene doblet, og det jobbes med å sikre høy nok bemanning. De fleste som testes, er personer som tilhører sårbare grupper og helsepersonell. Totalt har vi nå testet 21.647 personer i Norge, sier avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet.

Over 400 smittet i Norge

Flest antall smittede finner man i Oslo (329 tilfeller), deretter følger Viken (358), Rogaland (150) og Vestland (141).

Få koronanyhetene på sms! Nettavisen sender deg de tre viktigste sakene hver dag. Meld deg på ved å sende korona til 2005. Total pris 49 kroner. Utsendingene avsluttes automatisk fredag 27. mars.

- 423 tilfeller har blitt smittet i Norge, 757 tilfeller har blitt smittet utenlands og for 128 er smittested under avklaring. Av dem som er smittet i Norge har 275 vært nærkontakter av et kjent smittet tilfelle, skriver FHI i sin dagsrapport tirsdag, som omfatter alle nye tilfeller som er varslet til utbruddsregisteret fram til midnatt, natt til tirsdag.