*Nettavisen* Nyheter.

Erna svarte på barnas spørsmål om korona og skoleåpning

Statsminister Erna Solberg (H) i midten mellom kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (KrF) og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) på regjeringens pressekonferanse for barn.

Statsminister Erna Solberg (H) i midten mellom kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (KrF) og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) på regjeringens pressekonferanse for barn. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Hvorfor får bare de yngste barna begynne på skolen 27. april?

15.04.20 13:07

Hvorfor er det trygt for de yngste barna og ikke de eldre å begynne på skolen igjen? Når blir alt som vanlig igjen? Kan koronaviruset komme tilbake? Blir vi immune hvis vi har fått koronaviruset? Kan jeg lage småkaker og gi til bestefar?

Det var noen av spørsmålene som Erna Solberg og hennes statsråder måtte svare på onsdag.

Onsdag holdt regjeringen ny pressekonferanse for barn. Statsminister Erna Solberg, barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad og kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby stilte for å svare på spørsmål fra barn - om koronautbruddet, hjemmeundervisning og skoleåpning.

Særlig var mange opptatt av forhold rundt skolestart:

Emilie på ni år lurte på hvorfor det er trygt for de yngste å begynne på skolen 27. april, mens de eldre skal fortsette å være hjemme.

– Det er fordi vi ikke vil at det skal være så mange barn på skolene samtidig. Vi har også funnet ut at de yngste som trenger det mest. Hvis det er noen fra 5. til 7. klasse som hører på nå, så vet dere at dere klarer mer av skolearbeidet på egen hånd, mens de yngste trenger mer hjelp. Derfor starter vi først med de yngste, sa kunnskapsminister Guri Melby.

Les også: Trump stopper utbetalingene til WHO

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag