RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Erstatning for overvektig kone

Sist oppdatert:
For Hollywood-stjernene er innholdet i ektepakten minst like viktig som den faste innsprøytningen av Botox. Se kjendisenes spesielle ektepakter her.

(SIDE2): En av de mest kjente sære kravene i en ekteskapspakt står Catherine Zeta Jones bak. Hun forlangte at Michael Douglas skulle betale henne millioner av kroner dersom han var utro mot henne. Douglas har tidligere vært kategorisert som «sexoholiker», og fruen var nok redd for tilbakefall.

Begrenset tv-titting
Nettstedet This Is London har laget en liste over noen av de underlige kravene kjendisene har satt til hverandre i sine ekteskapskontrakter. Her er noen av dem til skrekk og advarsel.

Denne uken lekket det ut opplysninger om at en ikke navngitt kjendis måtte betale sin kone i overkant av 60.000 hver gang han var uhøflig mot henne.

En kvinne i filmbyen skal ha fått med i ektepakten at mannen kun fikk se en fotballkamp hver søndag. En annen mann gikk med på at han kunne testes for narkotiske stoffer til enhver tid, og at han skulle betale konen en gitt sum hver gang han testet positivt.

- Alle har bekymringer for spesielle forseelser. Folk med penger har en følelse av at dette gir dem mer makt over andre, og virkeligheten viser at det er sant, sier advokat Leon F Bennett som har representert storheter som Marlon Brando, Kelsey Grammer og Dennis Hopper.

Hvem skal ha hesten?
Han representerte en gang et par som hadde med i ektepakten hvor en utstoppet hest skulle ta veien om de ble skilt.

Et annet par hadde en avtale om at ektemannen skulle få i underkant av 700.000 om konen passerte 60 kilo.

Selv om man lover hverandre evig troskap er særeie kanskje minst like viktig i de skjøre ekteskapene i Hollywood. Noen mener imidlertid særeieavtalene er med på å fremskynde skilsmisser.

- Problemet er den underforståtte mistroen som ligger i en slik avtale, sier ekteskapsterapeut Jeremy Ritzlin.

Britney fikk råd av moren
Men mistro til tross, det kan selvsagt lønne seg å det verst tenkelige utfallet av ekteskapet med i planleggingen.

Et godt eksempel er ekteskapet mellom Roseanne Barr og Tom Arnold i 1990. Barr var så hodestups forelsket at hun sparket advokaten sin da han foreslo særeie. Fire år senere fikk Arnold 330 millioner kroner med seg da de ble skilt.

Heller ikke «Newlyweds»-ekteparet Jessica Simpson og Nick Lachey hadde tenkt på at ekteskapet deres skulle ta slutt. De tegnet ingen særeieavtale og Lachey har dermed krav på halvparten av de 200 millioner kronene Simpson tjente i fjor.

En annen kjendiskvinne som ifølge ryktene nærmer seg oppgjørets time med sin ektemann er Britney Spears. Hun ville heller ikke ha særeie, men ombestemte seg da moren grep inn om kom med en tordentale. Kanskje ikke så dumt med tanke på hvordan Kevin Federline har oppført seg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere