Ervin Kohn støtter Støre

Ervin Kohn, leder av det mosaiske trossamfunn, under en demonstrasjon mot Pegida mandag. Kohn mener det er blitt helt umulig med en debatt om ytringsfrihet etter Charlie Hebdo.

Ervin Kohn, leder av det mosaiske trossamfunn, under en demonstrasjon mot Pegida mandag. Kohn mener det er blitt helt umulig med en debatt om ytringsfrihet etter Charlie Hebdo. Foto: Terje Pedersen (NTB Scanpix)

Ervin Kohn i Det Mosaiske Trossamfund mener Jonas Gahr Støre står opp for ytringsfriheten, selv om han ikke vil si at det er viktig å stå opp for blasfemi.

Ap-leder Jonas Gahr Støre har vært i hardt vær etter han i et intervju med Dagens Næringsliv ikke ville si at det «er viktig å stå opp for blasfemi».

- Støre mener de riktige tingene. Men det er blitt helt umulig med en debatt om ytringsfrihet etter Charlie Hebdo, sier Ervin Kohn til Klassekampen.

Politikere som Bård Vegar Solhjell, Trine Skei Grande og Trond Giske har alle posert med tegninger fra Charlie Hebdo på TV 2 – det sa Støre nei til.

Forstanderen vedgår at Støre har et kommunikasjonsproblem, men sier han like fullt har helt rett.

- Støre er en tenker, og i denne situasjonen får du ikke lov til å framføre noen tankerekker. Han står opp for ytringsfriheten, men vil begynne i en annen ende enn det som handler om blasfemi. Da har allerede folk falt av. Nå er alle forpliktet til å løfte opp disse karikaturene, og det er ikke klima til å diskutere dette på en redelig og oppvakt måte, sier Kohn.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!
HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.