RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EØS-forhandlingene i uventet stampe

Sist oppdatert:
Det har oppstått uventede problemer i dagens sluttforhandligner av den nye EØS-avtalen. Det er Polen som har stoppet det foreliggende forslaget, og forlanger mer tollfri laks
- Polen ønsker mer norsk fisk, fremholdt den polske forhandlingslederen Jan Truszczynski overfor Aftenpostens nettutgave.

Polen som er et av de ti nye EU-landene forlanger at EU-tollen på fersk laks fjernes, slik at fisken blir billigere, Polen har hittil hatt ubegrenset tilgang på tollfri norsk laks. I tillegg ønsker landet større kvoter på norsk og islandsk sild og makrell, melder Aftenposten.

- Dette er viktige råstoffer for 300 bedrifter i Polen. 25.000 arbeidsplasser står på spill, sier Truszczynski til avisens nettutgave.

Irland har også kommet med motstand mot det foreliggende forslaget, men fra motsatt hold. De frykter at de romsligere sildekvotene til Norge vil ramme deres eksport til EU.

Det var ventet kun et kort møte mellom EØS-landene Norge, Island og Lichtenstein i morges siden alt så ut til å være klart. Det er nå frenetisk møte- og telefonvirksomhet i Brussel. En avtale må være på plass i morgen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere